carrière
Stage en Afstuderen
De Enk is een veelzijdige organisatie met tal van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om onze kennis over te dragen en nieuwe generaties op te leiden. Daarom werken we onder andere nauw samen met de HAS hogeschool Den Bosch en delen we onze praktijkervaringen graag met aankomend vakgenoten. Ben jij op zoek naar een stageplek of een afstudeerproject, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Danny Houwen
Danny Houwen, student aan de HAS Hogeschool in Den Bosch, deed in de periode van augustus 2016 tot februari 2017 zijn afstudeeropdracht bij de Enk Groen & Golf. Hij vertelt over zijn ervaringen:  "In het laatste jaar van mijn opleiding Tuin- en Akkerbouw op de HAS Hogeschool in Den Bosch ging ik afstuderen. Het afstuderen op de Has Hogeschool bestaat uit een bedrijfsopdracht (BO) die uitgevoerd moet worden voor een bedrijf. Ik heb er toen voor gekozen om een BO uit te gaan voeren voor de Enk, omdat de Enk al ver vooruit was met sensoren en precisielandbouw. In het begin was het wennen op de golfbaan omdat ik geen ervaring heb met golfbanen, maar al snel kwam ik erachter dat er veel overeenkomsten waren met de landbouw.
Martijn Strijbos
 Martijn Strijbos deed de opleiding Tuin- & Akkerbouw aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Zijn afstudeeropdracht deed hij in de periode augustus 2016 - februari 2017 bij de Enk Groen & Golf. Dit vertelt hij er zelf over: 

"In het 4e en laatste jaar van mijn opleiding Tuin- & Akkerbouw op de HAS Hogeschool heb ik mijn afstudeeropdracht van twintig weken uitgevoerd bij de Enk Groen & Golf. De golfbaan als afstudeerplaats, dat had ik aan het begin van mijn opleiding niet in gedachten. Maar omdat de Enk Groen & Golf een vooruitstrevend bedrijf is dat zich verder ontwikkelt door onder andere de toepassingen van de precisielandbouw, heeft mij dit overtuigd om voor deze afstudeeropdracht te kiezen. De golfbaan mag dan een compleet andere wereld zijn, de raakvlakken met de agrarische wereld zijn er.

De bedrijfsopdracht bij de Enk Groen & Golf had twee opdrachten:
- Het detecteren van schimmels op de golfbaan;
- Aansturen van de beregening door middel van vochtsensing.