golfbanen

Golfbanen

Golf heeft meer nodig dan perfecte greens. Ook de accommodatie en de parkeergelegenheid moeten voldoen aan de verwachtingen van de golfers die uw golfbaan bezoeken. De Enk Groen & Golf brengt samen met u de wensen en de mogelijkheden binnen het budget in kaart. We hanteren drie kwaliteitsniveaus: goud, zilver en brons.

Golfbaan aanleg

Bij golf geldt: de eerste stappen zijn cruciaal voor het succes van uw golfcomplex. Al in de planfase onderzoekt de Enk Groen & Golf of de nieuwe baan past, niet alleen ruimtelijk, maar ook binnen wet- en regelgeving. We doen – met of voor u - haalbaarheidsstudies om antwoord te krijgen op de vraag of uw golfbaan wenselijk is in het gebied. Aansluitend helpen we u met de benodigde vergunningen en vrijstellingen. Dan is het de kunst om het ontwerp van de golfbaanarchitect te vertalen naar de buitenruimte. Een klus die aan de Enk Groen & Golf, dankzij tientallen jaren ervaring, ook met de eisen die golfers stellen aan de greens, tees, fairways, bunkers en roughs, wel toevertrouwd is. Vooral bij de specifieke cultuurtechnische werkzaamheden, die cruciaal zijn voor de aanleg en later het gebruik van een golfbaan, werkt de Enk Groen & Golf met eigen mensen en materieel.

Golfbaan onderhoud

Golfbanen onderhouden doen we bij de Enk Groen & Golf al sinds 1973. In al die jaren deden we veel kennis en ervaring op en ontwikkelden we ook een visie: streven naar langetermijnkwaliteit en continuïteit. Daarom zijn onze onderhoudsmaatregelen altijd gericht op de langere termijn en gaan we met onze opdrachtgevers graag een langdurige relatie aan, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Op dit moment hebben we 23 golfbanen in Nederland in onderhoud. Wij stellen per project een uitgebalanceerd greenkeeperteam en machinepark samen dat we op het project stationeren. Alle machines, met uitzondering van machines die maar een paar keer per jaar nodig zijn, staan 365 dagen per jaar ter beschikking van ons greenkeeperteam. Onze teams werken op basis van een jaarplan dat in overleg met u nauwkeurig is opgesteld zodat het perfect matcht met uw activiteitenkalender.  

Pitch & Putt

Pitch&Putt Golf is golf voor iedereen. Een Pitch&Putt golfbaan is een kleine 18-holes golfbaan met horecavoorziening op 3 à 4 hectare grond. Ze zijn overal aan te leggen en het spel is kort, maar wel met de typische kenmerken van het ‘grote’ golf: glooiing, greens, bunkers, water en beplanting. Iedereen kan het spelen, ervaring is niet nodig. Pitch&Putt Golf biedt plezier, inspanning en ontspanning in de buitenlucht voor particuliere en zakelijke gasten. 


Terug naar het begin