daktuinen
Daktuinen
Daktuinen zorgen voor meer groen in de stad. Op grote oppervlakken zoals parkeergarages en appartementencomplexen, maar ook op woningen. Groot of klein, bestaand of nieuw; op elk dak past een tuin. Een daktuin is om verschillende redenen een welkom alternatief voor verharde daken. Wat dacht u van een rozentuin of een putting green op uw dak?
 
Toepassingen
Gebruik de vijfde gevel van uw gebouw om woon- en werkplezier te vergroten. Een dak leent zich daar uitstekend voor. Een daktuin is een welkom alternatief voor de traditionele verharde daken in de steden. Dat komt de beleving ten goede, maar ook de isolatie en het behoud van het dak. Een vegetatiedak vermindert en vertraagt de afvoer van regenwater met 50 tot 90 procent. Grote oppervlakken die anders niet gebruikt worden – denk aan daken van appartementencomplexen, bedrijfspanden en parkeergarages – zijn ideale ruimtes voor gebruiksdoeleinden, bijvoorbeeld een park of parkeerruimte. De Enk Groen & Golf is gespecialiseerd in daktuinen en denkt graag met u mee vanaf de ontwerpfase. Zo kunnen we investeringen zo laag mogelijk houden. 
Aanleg
Een vakkundig aangelegde daktuin heeft een geïntegreerd waterhuishoudingsysteem dat zichzelf in stand houdt. Speciale drainageplaten voor daktuinen zorgen voor een goede afvoer van overtollig water en hebben een sterk waterbergend vermogen zodat de beplanting ook in droge perioden voldoende vocht krijgt. De elementen hebben naast waterreservoirs ook speciale openingen voor wortelbeluchting en vochtdiffusie die een langdurige watervoorziening garanderen.
Daktuinen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn veel mogelijkheden in functie en uitvoering. In de afgelopen jaren heeft de Enk Groen & Golf veel parkeergarages, winkelcentra, appartementen en kantoren voorzien van vegetatiedaken, tuindaken, parkdaken en parkeerdaken, vaak gecombineerd met grijze toepassingen zoals wegen en trottoirs. Gaat u een daktuin aanleggen, betrek de Enk Groen & Golf dan in een zo vroeg mogelijk stadium bij  uw plannen, dan profiteert u het meest van onze kennis en ervaring. 

Specialisme
Voor welke toepassing u ook kiest, de aanleg van een daktuin is een specialistische klus waar specifieke vakkennis voor nodig is, onder andere op het gebied van belastbaarheid, plantkeuze en bewatering. De Enk Groen & Golf beschikt over BRL Groenkeur Dak- & Gevelbegroening. Deze certificering geeft de garantie dat het voorbereidende en uitvoerende personeel beschikt over de kennis en kunde die nodig is om een daktuin schadevrij en zonder bouwkundig risico uit te voeren.