De Vernieuwers
Zorgeloos groen
Het maken van een beplantingsplan is meer dan een plantenvak vullen met planten. Het vraagt om een visie, structuur maar ook om een goed ontwerp. Als we gaan kijken naar de huidige beplantingsvakken in diverse gemeenten dan zien wij troosteloos groen met weinig kleur en veelal versnippering van vakken waardoor een rommelig beeld ontstaat. Deze vakken vragen doorgaans om intensief onderhoud. 

Buro Mien Ruys (ontwerp en esthetische supervisie), de Enk Groen & Golf (uitvoering en onderhoud), Boot & Dart (heesterkwekerij) hebben de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking aangegaan om de kwaliteit te verbeteren van het openbare groen. Deze drie onafhankelijke partijen hebben hun expertise en ervaring gebundeld.
Hoe werkt het
Voor een bestaande en verouderde groenaanleg worden in overleg met de opdrachtgever de uitgangspunten geformuleerd met betrekking tot het eindbeeld en het onderhoudsniveau. Dit wordt door Buro Mien Ruys vertaald in een ontwerp en beplantingsplan. De plannen worden door de Enk Groen & Golf en Boot & Dart kritisch getoetst op aanlegkosten, onderhoudsniveaus en sortimentkeus. Door ervaren vaktechnische hoveniers worden de plannen aangelegd en onderhouden. Buro Mien Ruys houdt het toezicht gedurende deze periode.
 
De aanleg wordt gekoppeld aan 3, 5 of 10 jaar onderhoud waarbij naast het reguliere onderhoud alle noodzakelijke werkzaamheden zoals het vervangen van dode planten, bijmesten e.d. inbegrepen zijn.
Kortom: Alle zorgen uit handen voor een vooraf vastgesteld vast bedrag.
Resultaten
Het is gebleken dat deze aanpak tussen de drie bedrijven werkt. Klik hier voor het wetenschappelijk onderzoek naar relaties tussen Zorgeloos Groen en leefbaarheid en gezondheid.

Graag verwijzen wij u naar www.zorgeloosgroen.eu voor nog meer informatie en gerealiseerde projecten.