De Enk Groen & Golf schaft Automower 550 aan voor Hooge Rotterdamsche
24 april 2018 Golf, innovatie
Hoe zorg je ervoor dat ook moeilijk te maaien delen van een golfbaan voldoen aan de hoogste beeldkwaliteit? Daarvoor zet de Enk Groen & Golf de nieuwste technologieën in. Op De Hooge Rotterdamsche rijdt sinds kort het nieuwste type van Husqvarna rond: de Automower 550.
Alleskunner
Vooral rondom green 18 was door de steile helling met bemande apparatuur slecht te maaien en dat kwam ook de veiligheid van de greenkeepers niet ten goede. De Husqvarna Automower 550 heeft er totaal geen moeite mee. Die maait in alle weersomstandigheden en is geschikt voor hellingen tot 45 procent. De robotmaaier is uitgerust met GPS, zodat zijn locatie altijd te traceren is. Bovendien verzamelt hij, dankzij de ingebouwde bluetooth-sensoren, data over de staat van het gras. Beheerders kunnen aan de hand van die data beslissingen nemen over het onderhoud. De machine heeft een laag geluidsniveau, zodat de natuur niet verstoord wordt. De Automower 550 is geleverd door Meiburg tuin- en parkmachines in Wijchen. 

Win/win
De aanschaf van de machine voor De Hooge Rotterdamsche sluit aan bij de visie van de Enk Groen & Golf. “Dit is een mooie innovatie waar iedereen van profiteert: de golfbaan, de golfers én de greenkeepers”, zegt exploitatiebeheerder Eric van Velzen. “Het maaibeeld, de kwaliteit van de grasmat en de veiligheid van de greenkeepers is door de inzet van de Automower 550 gewaarborgd.”