De Enk Groen & Golf twee keer genomineerd voor Dak van het Jaar
5 november 2018 Groen, daktuin, terreininrichting
Voor de derde keer op rij organiseert de dakenbranche de verkiezing Dak van het Jaar. De nominaties zijn onlangs door het vakblad Roofs bekend gemaakt. Onder hen twee projecten van de Enk Groen & Golf: het Arenapark in Hilversum en de daktuin van het Soho House Amsterdam. Op 22 maart 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt. 
Feestavond dakenbranche
Dat gebeurt tijdens een feestelijke avond voor de dakenbranche in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. De jury, bestaande uit redactieleden van de vakbladen Roofs en SteilDAK, maakt dan bekend wie de prijs voor het beste dak van 2018 mee naar huis mag nemen.  Ook de dakenman of – vrouw van het jaar wordt die avond gekozen. 

Arenapark Hilversum
Het Arenapark in Hilversum is één van de twee nominaties waarmee De Enk Groen & Golf is in de verkiezing vertegenwoordigd is. Deze buitenruimte die hoort bij kantorenpark Olympia bevindt zich grotendeels op het dak van de parkeergarages en is daarom technisch gezien een daktuin. Onlangs is het terrein totaal gerenoveerd om weer te voldoen aan de moderne gebruikseisen. Het dak is vrij gemaakt en gecontroleerd op waterdichtheid, en waar nodig is schade hersteld. Bij de herindeling is de verkeersveiligheid leidend geweest. Verder stond het gebruiksgemak van de kantoormedewerkers centraal. Er is veel groen gebruikt en er zijn diverse gelegenheden om buiten te zitten, onder andere rondom de foodtruck die permanent aanwezig is op het dak. 

Complex karwei
Regioleider en daktuinspecialist Peter Koop van de Enk vertelt: “In logistiek opzicht was dit een complex karwei. Het dak moest tijdens de werkzaamheden in gebruik blijven. Voor uitvoerder Perry Vermeulen een ingewikkelde puzzel om dit in goede banen te leiden, maar het is gelukt.” 

Soho House Amsterdam
De Enk is ook genomineerd met het multifunctionele gebruiksdak op het Soho House Amsterdam. Het voormalige Bungehuis transformeerde afgelopen zomer tot een exclusieve club voor creatieve mensen uit de hele wereld en kreeg een luxueuze daktuin met weelderig groen, een zwembad en een bar. De Enk heeft er in samenwerking met ZinCo Benelux ook een retentiedak van gemaakt. Daarmee voldoet de daktuin aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om tijdens hevige regenbuien tijdelijk 60 liter water per vierkante meter vast te houden. 

Shortlist en winnaars
De jury zal de originele lijst met genomineerden terugbrengen naar een shortlist. De bijzonderheden van de kanshebbers worden tijdens de feestavond op 22 maart 2019 besproken, waarna de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt worden.