De Enk Groen & Golf vernieuwt de Torteltuin in Den Dolder
28 april 2017 De Enk Groen & Golf vernieuwt de Torteltuin in Den Dolder
In Den Dolder Zuid, gemeente Zeist, is de Enk Groen & Golf onlangs begonnen met de aanleg van de Torteltuin, een mooi nieuw speelterrein met speeltoestellen, een trapveldje en een speelbosje op de plek waar vroeger de Montessorischool stond. Daarmee komt de wens uit van de Vereniging de Dolderse Torteltuin, die het gehele terrein graag wilde behouden als speelruimte voor de wijk.  
Speelterrein behouden
Aanvankelijk was het de bedoeling om het terrein te gebruiken voor woningbouw, maar dat stuitte op protest van de buurtbewoners die het belangrijkste speelterrein van de wijk graag onbebouwd wilden houden. Eind 2006 hebben zij daarom de Vereniging  De Dolderse Torteltuin opgericht. Gemeente Zeist besliste uiteindelijk in hun voordeel en gaf ruimtelijk ontwerper Pascalle Vonk-Minke opdracht om een ontwerp voor de herinrichting te maken. Van de partijen die een offerte maakten voor de uitvoering kwam de Enk Groen & Golf als beste uit de bus. De werkzaamheden zijn begin april gestart.   

Speelse lijnen
Het ontwerp kenmerkt zich door speelse lijnen en heeft verschillende speelfuncties waaronder een trapveldje van kunstgras dat de Enk Groen & Golf aangelegd heeft. Leuk detail: de speeltoestellen die de bewoners in de loop der jaren zelf hebben geplaatst op het terrein, worden in het plan hergebruikt.