De Lage Mors verbetert golfbaan en sportvelden
8 mei 2017 De Lage Mors verbetert golfbaan en sportvelden
De golfbaan van de Lage Mors in het Twentse Delden is verbeterd. De Enk Groen & Golf heeft in de baan drainage aangebracht om de natte plekken in fairways 4, 5, 8 en 9 te verhelpen. De baan is nu  bij nattere weersomstandigheden nog beter bespeelbaar en daarmee verhoogt de Lage Mors het speelplezier van de golfers.
1400 meter drainage
De golfbaan van de Lage Mors ligt ingebed in het unieke Twickelse coulisselandschap met eeuwenoude eiken. De eigentijdse 9 holes par 70 baan,  heeft mooie glooiende fairways, uitdagende waterpartijen en geonduleerde greens. Eind april startte de Enk Groen & Golf met het project. In vier dagen tijd werd er 1400 meter drainage in de baan aangebracht, afgedekt met een zandlaag tot 10 centimeter onder het maaiveld. Daar bovenop 10 centimeter teelaarde om verdroging tegen te gaan. Vervolgens zijn de sleuven bezood met graszoden. Alles is met GPS ingemeten en gearchiveerd in de door de Enk Groen & Golf ontwikkelde Golfviewer, een GIS-applicatie voor golfbanen.

Meerjarig verbetertraject
Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van een groter renovatieproject van enkele jaren. Opdrachtgevers Han Weegink en Jules Leenders, eigenaren van Aparthotel Delden en bijbehorende golfbaan de Lage Mors, Supagolfbaan en voetbalvelden, willen daarmee constant verbeteringen voor hun gasten aanbrengen. Andere al uitgevoerde projecten zijn het verhogen en uitbreiden van tee-complexen, het realiseren van nieuwe bunkers en het aanpassen van de breedte van de fairways.

Voetbalveld
Naast een golfbaan en een hotel met wellnessruimte heeft de Lage Mors ook sportvelden. In één van die voetbalvelden heeft de Enk Groen & Golf ook 300 meter drainage aangebracht om vochtproblemen te verhelpen. De trainingsmogelijkheden worden nu nog minder gehinderd door de gevolgen van regenbuien. De voetbalvelden staan bekend om hun hoge kwaliteit. Jaarlijks strijken er veel verschillende topvoetbalteams uit binnen- en buitenland neer op het complex van Aparthotel Delden/de Lage Mors om te overnachten, trainen, relaxen en om besprekingen te voeren.

Partnerschap
De Enk is al jaren vaste partner voor de Lage Mors en beheert het complex samen met de medewerkers van de Lage Mors.