Elektrische handgreenmaaiers in gebruik genomen op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet
18 september 2017 elektrische handgreenmaaiers
Een belangrijke stap in de verduurzaming van golfbaanonderhoud. Op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet heeft de Enk Groen & Golf vijf nieuwe elektrische handgreenmaaiers in gebruik genomen. Deze innovatieve maaiers zijn voor zowel de directie van Het Rijk Golfbanen als voor de Enk Groen & Golf een flinke stap in de goede richting van hun gezamenlijke doel. Beide partijen hebben duurzaamheid bovenaan de prioriteitenlijst staan. 


Beter voor mens en milieu
De nieuwe greenmaaiers zijn beter voor mens en milieu. Ze zijn stiller en gebruiken geen brandstof. De elektrische motor verspreidt geen stinkende uitlaatgassen. De Enk Groen & Golf is de eerste partij in Nederland die gebruikmaakt van deze machines die afgeleid zijn van het type elektrische handmaaier dat veel in voetbalstadions gebruikt wordt. Deze variant is speciaal ontworpen voor greens en is daarom smaller en met meer maaibladen dan de voetbaluitvoering. 

Hoge kwaliteit en duurzaamheid
Het Rijk Golfbanen is één van de eerste partijen in Nederland die het GEO-certificaat behaalde. Directeur Hans Blaauw is zeer verheugd dat de Enk Groen & Golf samen met hem deze stappen wil maken op weg naar duurzaam onderhoud van golfbanen. De elektrische greenmaaiers geven hetzelfde goede resultaat als de golfers bij Het Rijk van Nunspeet gewend zijn. “Hoge kwaliteit  én duurzaamheid staan voorop”, zegt Arthur Berends van de Enk Groen & Golf. “Met deze elektrische handmaaiers laten we zien dat die twee prima samen kunnen gaan."