De Enk Groen & Golf maakt golfbaan van stadspark Sonsbeek
19 september 2018 Golf
Ieder jaar organiseert JCI Arnhem op de eerste vrijdag in september het Sonsbeek Open, een golftoernooi voor de zakelijke markt van Arnhem waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan het goede doel. De ondernemers spelen in het Arnhemse park Sonsbeek dat voor de gelegenheid door de Enk Groen & Golf omgetoverd wordt tot een 18-holes golfbaan. De 15e editie, die op 7 september gespeeld werd, bracht een indrukwekkend bedrag van 52.000 euro op. 
Van park naar golfbaan
De Enk Groen & Golf is al 14 jaar partner van de Sonsbeek Open en zorgt er ieder jaar belangeloos voor dat het park één dag per jaar golfbaan kan zijn. De uitvoering is in handen van Rudy Willemsen, in het dagelijks leven hoofdgreenkeeper op golfbaan kasteel Engelenburg in Brummen: “Sonsbeek is verkozen tot het mooiste stadspark van Nederland. Begin september maai ik samen met een collega greens en fairways in het gras en op de dag zelf zet ik alles klaar zodat de golfers aan de slag kunnen. We stellen ook twee transportkarren beschikbaar om afstanden te overbruggen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het goede doel.”

Winst voor de goede doelen
De zakelijke teams die zich inschrijven voor dit evenement dat zeer geliefd is bij Arnhemse ondernemers, betalen een fee die ten goede komt aan lokale en regionale goede doelen. Dit jaar waren dat o.a. Let’s Meet en Stichting Bio, twee initiatieven die zich richten op het verbeteren van de levens van kinderen met speciale behoeften. Dankzij extra bijdragen van de NSGK, Kramer en ECHT kwam het totaalbedrag uit op 52.000 euro. Deze 15e editie werd geopend door Harry Piekema, bekend van zijn rol als supermarktmanager in de AH-commercials.