Fortuna Sittard krijgt nieuwe hybride grasmat
2 juli 2018 Sportvelden, groen
Eredivisieclub Fortuna Sittard speelt komend seizoen op een nieuwe hybride grasmat van wereldmarktleider Tarkett Group. De Enk Groen & Golf verzorgt de cultuurtechnische aanleg van het veld en is begin juni gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het project, dat in twee fases uitgevoerd wordt, is in oktober klaar.
In twee fases
In de eerste fase wordt een nieuwe natuurgrasmat gelegd, na de interlandbreak in oktober worden de kunstgrasvezels toegevoegd. Dan wordt om de twee centimeter een bundelkunstgrasvezels 18 centimeter diep in het veld geïnjecteerd. Zo houdt de grasmat de voordelen van natuurgras en is er toch weinig speelschade, sneller herstel, betere drainage en een vlakker veld.  

Win/win
Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün is een groot voorstander van natuurgras, maar ziet ook de voordelen van de kunstvezels. “Het veld bestaat straks voor minder dan tien procent uit kunstgrasvezels. De hybride-oplossing die de Tarkett Group ons biedt geeft ons de voordelen van allebei.” 

Betaalbare topkwaliteit
Arjan Knottnerus, Business Development Director bij Tarkett Sports BV, kan de keuze van Fortuna Sittard voor natuurgras wel waarderen. “Van alle Limburgse clubs is er maar één die trouw blijft aan natuurgras. En dat midden in de huidige kunstgrasdiscussie. Fortuna Sittard wilde het beste en hun keuze laat zien dat het niet alleen voor Europese topclubs financieel haalbaar is om een kwalitatief perfecte grasmat te hebben.”

Ervaring in aanleg en onderhoud
De Enk Groen & Golf heeft inmiddels ruime ervaring met de aanleg en het onderhoud van hybride grasmatten. Zij zijn intussen gestart met het verwijderen van de bestaande toplaag en het herstellen van drainage en beregening. De Enk zal ook het veld egaliseren en klaarmaken voor bezoding en een toplaag aanbrengen op het Grassmasterveld. Als het project voltooid is, blijft het hybrideveld bij de Enk in beheer en onderhoud.