GEO-certificaat voor aannemers uitgereikt aan de Enk Groen & Golf
30 november 2018 Golf
Het onderhoud en beheer van golfbanen moet en kan duurzamer. Niet alleen de golfbanen zelf spannen zich daarvoor in, de Enk Groen & Golf helpt hen daarbij. Voor die inspanningen ontving de Enk op 27 november uit handen van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) het GEO-certificaat Recognised Service Provider label voor 2019. 
Green Deal
Uiterlijk 2020 moeten alle golfbanen voldoen aan de Green Deal die met de overheid is gemaakt. Dat betekent geen gebruik meer van gewasbestrijdingsmiddelen en duurzamer omgaan met zaken als bewatering en afvalbeheer. De Enk Groen & Golf vindt dat, met het oog op de toekomst, een heel goede ontwikkeling die de toekomst van de golfsport zeker zal stellen. Het traject, dat al een aantal jaren loopt, om het GEO-certificaat te behalen heeft de Enk bij alle 24 golfbanen uitgezet. Gesprekken zijn gevoerd over de intenties richting GEO en voor de overige banen die nog niet GEO-gecertificeerd waren heeft de Enk een klustertraject uitgezet om gezamenlijk het GEO-certificaat te behalen. Zo kunnen zij elkaar versterken en hun voordeel doen met de kennis en ervaring die er al is.  

Duurzaam voor de toekomst
Arthur Berends van de Enk Groen & Golf vindt de GEO-certificering een belangrijke ontwikkeling: “Duurzaamheid is voor ons een topprioriteit en we gaan dus ook graag in die ontwikkelingen mee, zodat we de natuurgebieden die golfbanen zijn ook voor de toekomst kunnen behouden. Zorg voor het milieu en het behoud van flora en fauna worden steeds belangrijker in ons land en de golfbanen spelen daarin een belangrijkere rol dan zij zelf beseffen. Met de kennis en ervaring die wij al in huis hebben, kunnen wij hen helpen om aan de verplichtingen van de Green Deal te voldoen. We zijn dan ook blij en trots dat we dit certificaat hebben mogen ontvangen.”


Op de foto: Gerard van der Werf (l.) en Arthur Berends (r.) ontvangen het certificaat uit handen van Niels Dokkuma van de NGF.