Golfbaan Heelsum komt hoog binnen in de golfbaan top100
16 februari 2018 Golf
Begin dit jaar kwam golfbaan Heelsum met stip binnen op nummer 17 in de Nederlandse golfbaan top100 van top100golfcourses.com. De website geeft onafhankelijk informatie over golfbanen over heel de wereld en stelt golfers in de gelegenheid reviews te geven. De hoge ranking is dus vooral een blijk van waardering van bezoekers van de golfbaan. Hoe heeft golfbaan Heelsum, die onderhouden wordt door de Enk Groen & Golf, deze hoge notering gerealiseerd? 
Historische grond
“Allereerst hebben we hier een klassieke 27-holes heidebaan met een linkskarakter die ligt op historische grond. In september 1944 vond hier namelijk de Airborne-landing plaats”, vertelt baanmanager Tim Gorreê. “Als we verder teruggaan in de tijd, vinden we nog meer geschiedenis op de baan: de smeltrivieren van gletsjers uit de ijstijd die terug te vinden zijn in de droogdalen van de baan. Op dit unieke stuk grond heeft architect Hertzberger de baan aangelegd.”

Potbunkers
“Er is constante aandacht voor kwaliteit”, gaat Gorreê verder. “Elk jaar voert de baancommissie onder leiding van Peter Smits weer verbeteringen uit. In een tweejarig bunkerrenovatieproject in samenwerking met de Enk Groen & Golf, waarbij het zand is vervangen en de profilering is aangepast, zijn er onder andere twee potbunkers aangelegd, een zeldzaamheid in Nederland.” De renovaties die sinds 2009 uitgevoerd worden zijn van de hand van de Schotse baanarchitect Steve Manorch. 

Waardering
Uit de reviews op de website top100golfcourses.com blijkt dat beoordelaars de verbeteringen en ook het ecologische beheer zeer waarderen. Samen met de Enk Groen & Golf maakt de Stichting Golfbaan Heelsum zo haar ambities waar. “We hebben onlangs opnieuw een meerjarig contract met de Enk getekend,” zegt Tim Gorreê, “een duidelijke blijk van vertrouwen. We zijn heel blij met de samenwerking die in meerdere opzichten succesvol is.”

Kleurrijke beleving
Golfbaan Heelsum is het hele jaar door bespeelbaar en biedt in ieder seizoen weer een andere beleving. In het voorjaar kleurt brem de baan geel en vanaf augustus is de paarse gloed van heide een lust voor het oog.