Greenkeepersteam De Enk heeft nieuwe medewerker via Stichting Prisma
14 juni 2017 cursus, medewerker, stichting prisma, greenkeeper
Stichting Prisma helpt mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking naar een werkplek in een zo normaal mogelijke omgeving. Dat betekent dat de stichting op zoek gaat naar vacatures bij reguliere commerciële bedrijven zoals de Enk Groen & Golf. De Participatiewet schrijft voor dat bedrijven met minimaal 25 werknemers ook mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen.
Enthousiast
Mark (29) is zelf heel enthousiast: "Ik vind het er geweldig. Dit is echt een job die je niet zomaar krijgt. Vanaf de eerste dag ben ik gelijk opgenomen in de groep. De medewerkers van de Enk behandelen me niet als iemand met een gebruiksaanwijzing en dat vind ik heel tof. Het gaat onderling allemaal heel gemakkelijk en het werk vind ik superleuk. Dat had ik nooit verwacht! Sinds ik er werk zeggen mensen tegen me dat ik er zo ontspannen uitzie. Dat is weleens anders geweest.”

In de praktijk
Marks werkzaamheden bestaan onder andere uit ballen rapen, de tuin van het clubhuis onderhouden en de greenkeepers assisteren. De kneepjes van het vak leert hij in de praktijk. Uit een arbeidstest, die hij bij Stichting Prisma deed, bleek dat het werk bij de Haenen bij hem past. "Uit het werken met machines zoals een bladblazer en een bosmaaier haal ik veel energie”, vertelt Mark. "Ik ben ook echt een buitenmens. Mij moet je niet binnen vier muren zetten, daar word ik gillend gek van.”

Reactie van de Enk
De Enk is ook blij met een betrokken, enthousiaste kracht als Mark. "Prachtig om te zien dat Mark hier zo op zijn plek is. Dit maakt ook ons allemaal elke dag weer blij”, zegt Patrick Graafmans van de Enk Groen & Golf.