Kwaliteit? Altijd!
17 januari 2018 Golf
Het verschil in kwaliteit tijdens en na de Dunhill cup? Er is bijna geen verschil! Gordon McKie, coursemanager van de Old Course, zegt: “Als ze zeggen dat morgen het Open komt, zijn we er klaar voor. Dit doet me denken aan Luuk Poortvliet de oude Zeeuw die mij bijna 20 jaar geleden de eerste stappen van greenkeeping leerde. “Als je zorgt dat het er elke dag zo uitziet dat de Koning gerust kan komen, is het altijd goed”, zei hij. 
Hoge verwachtingen
De verwachtingen van mensen die hier komen spelen zijn hoog. Voor veel golfliefhebbers is het een droom om hier ooit te spelen, een ‘once in a lifetime’-ervaring. Ze hebben ooit het Open of een andere belangrijke wedstrijd op televisie gezien en zij verwachten dezelfde kwaliteit. Een rondje kost ongeveer 180 pond. Dat lijkt veel geld, maar daarvoor speel je wel op een legendarische baan en de Old Course doorstaat de vergelijking met andere golfbanen in de omgeving met glans, ook qua prijs. 

Bucketlist
Je spreekt hier veel golfers en hoort nog meer verhalen. Een man vertelt dat hij nog 6 maanden te leven heeft en een rondje golf op de Old Course op zijn bucketlist heeft staan. Je treft er ook steenrijke Amerikanen en er zijn zelfs mensen die een extra hypotheek op hun huis nemen om hier een keer te kunnen spelen. Service is dan ook een belangrijk speerpunt, er wordt alles aan gedaan om iedere golfspeler dat te bieden wat hij of zij verwacht. Van de parkeerplaats en de ontvangst tot de kwaliteit van de golfbaan, de shop en het restaurant. Het hele proces is in beeld gebracht, want een enkel minpuntje kan invloed hebben op de hele beleving. En dat vinden ze in St. Andrews hun eer te na.   

Dit is deel 2 van een driedelige serie over de Old Course van St. Andrews. Lees hier deel 1