Wegens succes verlengd: nieuwe langjarige overeenkomst met Stichting Golfbaan Heelsum
27 september 2017 Golf
Stichting Golfbaan Heelsum en de Enk Groen & Golf zetten hun succesvolle samenwerking voort. De afgelopen jaren hebben beide partijen hard gewerkt en mooie resultaten bereikt: Golfbaan Heelsum behoort inmiddels tot de top 15 van Nederlandse golfbanen. Reden om opnieuw te tekenen voor een langjarige samenwerking. 

Doorontwikkeling
Al sinds de eerste aanleg van de golfbaan Heelsum werken de Stichting Golfbaan Heelsum en de Enk Groen & Golf nauw samen. De golfbaan is in 1992 aangelegd en sindsdien sterk doorontwikkeld. Verschillende stakeholders, waaronder diverse milieuorganisaties en de gemeente Renkum, waren ervan overtuigd dat de golfbaan in Heelsum een goede bijdrage aan de flora en fauna kan leveren. Zo ontstond de ruimte om de baan verder te ontwikkelen.  Als resultaat daarvan hebben de Enk Groen & Golf en de Stichting samen met golfbaanarchitect Steve Marnoch de afgelopen jaren kunnen werken aan technische verbeteringen van de holes en het terugbrengen van de oude karakteristieke flora en fauna in het gebied waar de golfbaan ligt. Er is meer oerhei aangeplant en oude beekdalen zijn zichtbaar gemaakt. Een zorgvuldige keuze van grassen, planten en struiken heeft een variëteit aan vogels en insecten naar de golfbaan gebracht. 

Basis voor goede samenwerking
De goede relatie tussen beide partijen is vooral te danken aan de transparante samenwerking en het beheersbaar houden van kosten en planningen. Voor beiden was het dan ook vanzelfsprekend om de gesprekken over de verlenging van de samenwerking op diezelfde manier te voeren. Samen hebben ze gekeken naar de voorwaarden om de samenwerking te kunnen voortzetten en een programma van eisen opgesteld waaraan het contract voor de komende jaren moet voldoen. Op 5 september 2017 hebben Stichting Golfbaan Heelsum en de Enk Groen & Golf de handtekeningen gezet onder een overeenkomst voor de komende 10 jaar.