Park Hoog Oostduin in Den Haag krijgt hoogwaardig terrein en daktuin
19 oktober 2018 Terreininrichting, daktuin
In Den Haag, in de groene wijk Benoordenhout, is een voormalige kantoor van Shell omgebouwd tot luxueus wooncomplex. Park Hoog Oostduin ligt aan het Landgoed Oostduin en Arendsdorp. De koop- en huurappartementen en penthouses hebben allemaal een hoge afwerkings- en servicegraad. Hetzelfde geldt voor de buitenruimte en de tuinen die de Enk op dit moment realiseert in opdracht van Pinnacle. 
Verbouwing
Architectenbureau cepezed maakte van het kantoorgebouw een luxueus en duurzaam woongebouw dat bestaat uit twee delen. Zublin, een dochteronderneming van bouwer Strabach, heeft het 16 verdiepingen tellende Hoge Duin gerenoveerd en Lage Duin, met 8 verdiepingen, nieuw gebouwd. Het ontwerp van de buitenruimte is van Karres + Brands. Samen met SmitsRinsma is het project in bouwteam technisch uitgewerkt en geoptimaliseerd.

Daktuin
Het uitzicht vanaf de beide gebouwen is adembenemend en de perfecte plek voor een daktuin. De Enk startte op 1 april met de realisatie van een daktuin van ongeveer 4500 m² die voor één derde verhard is met kasseien en Schellevis-tegels en voor twee derde bestaat uit groenvakken met gazon, planten en bomen. De bomen staan op steunpilaren en zijn voorzien van een aparte opbouw. Op het dak is een irrigatiesysteem aangelegd om de bomen van water te voorzien. 

Terreininrichting
De Enk tekende ook voor de herinrichting van het gehele terrein. Eerst is de bestaande inrichting – bestrating, bomen en verlichting – verwijderd en afgevoerd. Vervolgens is ongeveer 400 meter nieuwe riolering aangelegd. Het terrein wordt nu opnieuw ingericht met 600 m² bestrating en nieuwe trappartijen in sierbestrating bestaande uit vierkante tegels in antraciet. Ook een deel van de privé-tuinen wordt door de Enk aangelegd.
 
Duurzaamheid
Dit project met een grote diversiteit aan werkzaamheden valt binnen de BREEAM-richtlijnen voor integrale duurzaamheid in de bouw. Ook belangrijk tijdens het hele traject was de intensieve communicatie over de voortgang en de afstemming van de werkzaamheden en de logistieke planning met partijen als de hoofdaannemer en uitvoerenden zoals dakdekkers en elektriciens. In oktober is alles klaar voor de nieuwe bewoners.