Peter Koop van de Enk Groen & Golf nieuw bestuurslid Groenkeur
1 maart 2018 Groen
Sinds vandaag, 1 maart 2018, is Peter Koop (36) naast zijn functie als regioleider bij de Enk Groen & Golf ook bestuurslid bij Stichting Groenkeur. Peter is al langer actief betrokken bij Groenkeur, als lid van de Technische Commissie Dak- en Gevelbegroening. Daarnaast neemt hij vanaf heden ook deel aan het hoofdbestuur. Hij neemt de functie over die Frans Reulink, directeur van de Enk Groen & Golf, de afgelopen jaren heeft vervuld. 
Over Peter
Peter koos na zijn hoveniersopleiding voor de richting Tuin- en Landschapsmanagement aan de HAS Den Bosch. Hij ontwikkelde zich vervolgens tot daktuinspecialist bij ZinCo Benelux. Nu is hij regioleider van de Enk Groen & Golf-vestiging in Drachten, waar de nadruk ligt op kortgrasbeheer en hoogwaardig terreinaanleg.

Over Groenkeur
Groenkeur zet zich in voor de bewaking en bevordering van de kwaliteit in de groenbranche. Criteria zijn onder meer aanleg, kwaliteit en duurzaamheid. Groenkeur-gecertificeerde bedrijven geven zo hun opdrachtgevers de zekerheid dat hun opdracht vakbekwaam wordt uitgevoerd en onderscheiden zicht hiermee. 

Ambities
Als bestuurslid bij Groenkeur wil Peter meebouwen aan de waarde van de normering. “We willen een langetermijnvisie uitdragen en steeds terug blijven kijken of Groenkeur aansluit op de borging van kwaliteit voor de opdrachtgever”, zegt hij daarover. Desgevraagd kijkt hij ook vooruit: “Een van de vraagstukken van de toekomst is hoe we anders om kunnen gaan met ruimte. Om die vraag te kunnen beantwoorden, moeten we op een andere manier invulling gaan geven aan groen in een dichtbevolkt land.” Met zijn kennis en ervaring op het gebied van daktuinen heeft Peter een goede basis voor dit soort uitdagingen op het snijvlak van bouw en groen. Het groen gaat zo van kostenpost naar investering in de openbare ruimte.