Het Rijk van Nijmegen: Golf en natuurschoon tijdens ANWB-ledendag op 22 april
20 maart 2018 Golf
Op 22 april organiseert de ANWB weer een ledendag. Een buitenkans voor ANWB-leden en hun introducées om kennis te maken met de golfbaan en het natuurschoon van Het Rijk van Nijmegen. Leden kunnen tegen een speciale prijs 9 holes spelen op de golfbaan die onderhouden wordt door de Enk Groen & Golf. Als aanvulling daarop verzorgt greenkeeper Freek Snel van de Enk Groen & Golf die dag twee natuurwandelingen. Een unieke kans om meer te weten te komen over de bijzondere flora en fauna in de omgeving van de baan. 
Meer dan alleen gras
De baan dankt zijn unieke karakter aan het landschap waarin die is aangelegd, dat ontstaan is in de voorlaatste ijstijd, die zo'n 120.000 jaar geleden eindigde. De golfbaan is meer dan alleen gras. Dat wil Freek Snel, die al 30 jaar werkzaam is bij  Het Rijk van Nijmegen graag laten zien. Freek is behalve greenkeeper ook natuurliefhebber en -gids. Hij laat tijdens een rondleiding van een uur zien en horen welke vogels, bomen en planten het Nijmeegse landschap zo bijzonder maken. 

Rijk aan vogels en bomen
Het Rijk van Nijmegen is ook deelnemer in het project ‘Committed to birds’, een samenwerking tussen de NGF en de vogelbescherming om golfbanen aantrekkelijker te maken voor vogels. In de omgeving komt een keur van broedvogels, bosvogels en struweelvogels voor, zoals de roodborsttapuit en de buizerd. De vogels zijn beschreven in het boek ‘Vogels en golfbanen’. Freek zal er op 22 april met verve over vertellen. Ook de bomen die er te vinden zijn vertellen een verhaal. Freek legt tijdens de wandeling uit wat de groei van de boomkruinen betekent. 

Voor golf- en natuurliefhebbers
De ANWB-ledendag op 22 april is een uitgelezen kans voor golf- én natuurliefhebbers om behalve de greens ook het landschap van Het Rijk van Nijmegen beter te leren kennen tegen een uiterst vriendelijke prijs. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Een kop koffie of thee en de natuurwandeling van Freek Snel zijn bij de prijs inbegrepen. Aanmelden kan op de speciale golfsite van de ANWB

Op de foto: Jip Louwe Kooymans van de Vogelbescherming (links) en Freek Snel (rechts) bij één van de infoborden op Het Rijk van Nijmegen.