Terrein rond Technova College in Ede op tijd klaar voor nieuwe schooljaar
11 juli 2018 Terreininrichting
In Ede is een splinternieuwe school speciaal voor techniekstudenten: het Technova college. Het schoolgebouw is net klaar, het omliggende terrein wordt op dit moment klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar. Opdrachtgever Christelijke Onderwijs Groep (COG) Vallei & Gelderland-Midden schakelde daar via een aanbesteding de Enk Groen & Golf voor in.
Nieuwe terreininrichting
Het Technova-gebouw ligt op een terrein waar meer schoolgebouwen zijn. Door de komst van dit nieuwe gebouw moet infrastructuur op het terrein aangepast worden. Het werk begint onder de grond met rioleringswerkzaamheden, waarvan ongeveer 1 kilometer infiltratieriool, het aanbrengen van verschillende kabels en leidingen voor onder andere fietslaadpalen, verlichting, slagbomen en glasvezeltubes. In het terrein worden verschillende soorten verlichting geïnstalleerd: ledverlichting in de bestrating, floodlights om het gebouw zelf uit te lichten en 8 lichtmasten van 12 meter hoog. 

Speelse lijnen
Het terrein krijgt een verharding van betonklinkers met slijtvaste toplaag in verschillende kleuren die in speelse lijnen en vlakken worden gelegd. Verder zijn er verschillende inrichtingselementen zoals afvalbakken, zitbanken op de randen van de boombakken, een multifunctionele berging met gasopslag, fietsenstalling voor de leraren en milieustraat. Ook de toegangscontrole zoals de slagbomen inclusief detectielussen, anti-inrijpalen en hekwerken en poorten maken onderdeel uit van het project.

Inhuizen tijdens aanleg
Een groot deel van dit project voert de Enk Groen & Golf uit tijdens de schoolvakantie, zodat de leerlingen en leraren bij de start van het nieuwe schooljaar met een schone lei kunnen beginnen. Een speciale uitdaging is dat het inhuizen van het gebouw tijdens het aanleggen van het terrein al start. Materialen en machines worden aangevoerd vanaf de diverse deellocaties van het COG en het nieuwe gebouw moet ondanks de werkzaamheden steeds toegankelijk zijn. 

Bomen en planten 
Eind augustus 2018 nemen leerlingen en leraren van het Technova college het gebouw inclusief terrein officieel in gebruik. In het najaar plant de Enk nog bomen en vaste planten die ze vervolgens drie jaar in onderhoud zullen houden.