Oudste golftoernooi van Nederland, de Twente Cup, weer van start
1 september 2017 Golf
Op 2 en 3 september wordt het oudste golftoernooi van Nederland, de Twente Cup, weer gespeeld. Een internationaal spelersveld van 90 golfprofessionals strijdt op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden weer om de eer, de prijzenpot en een ticket voor de KLM Open die van 14 tot 17 september gespeeld wordt. Golfhappening
Voorafgaand aan de wedstrijd, op vrijdag 1 september, komen de sponsors samen voor de Pro-Am. Tijdens deze gezellige dag op de golfbaan spelen ze onder begeleiding van een van de golfprofs. Het is de opmaat voor een golfhappening die sinds 1929 op de Twentsche Golfclub georganiseerd wordt en die altijd veel bezoekers trekt. Bij de favorieten horen de winnaar van vorig jaar, David van den Dungen, maar ook runner-up Maarten Bosch. 

Hoger niveau
De golfbaan van de Twentsche Golfclub wordt onderhouden door de Enk Groen & Golf. Voor dit prestigieuze toernooi hebben hoofdgreenkeeper Remco Rupert en zijn team een extra inspanning geleverd om de baan naar een hoger niveau tillen. “We hebben extra mankracht en machines ingezet en de maaifrequentie opgevoerd”, vertelt Remco. “Verder bezanden en borstelen we de greens en maaien we net iets korter dan normaal – op ongeveer 3 millimeter – om ervoor te zorgen dat de baan voldoet aan de hoge eisen die gelden voor dit soort proftoernooien.” De maatregelen zorgen ervoor dat het golfspel nog verfijnder gespeeld kan worden. Het hele weekend staat er een team van 6 mensen klaar om de baan in perfecte conditie te houden. 

Klaar voor de start
De organisatie, de golfclub, het greenkeeperteam van de Enk, de sponsors en de bezoekers; iedereen is klaar voor weer een nieuwe editie van deze golfklassieker die ongetwijfeld weer veel speel- en kijkplezier zal bieden. Nu nog hopen dat de weergoden meewerken.