Veel belangstelling voor de masterclass Vitale Leefomgeving
10 oktober 2017 Groen
Het HMC Bronovo zet zich actief in voor de vitaliteit van patiënten en omwonenden. Vorig jaar realiseerde het ziekenhuis samen met Yalp en de Enk Groen & Golf de Bronovo Beweegtuin. In navolging daarvan organiseerden de drie partijen op 20 september de masterclass ‘Vitale leefomgeving’. 
Vitaliteit en beleving
42 deelnemers kwamen naar het HMC voor een inspirerende middag over bewegen en vitaliteit. Ter inleiding vertelde Rik van Hooff, hoofd van de afdeling Fysiotherapie & Ergotherapie, over de achtergronden van zijn initiatief, de Bronovo Beweegtuin. Namens de gemeente was Elisabeth de Vries aanwezig om uitleg te geven over het beleid van Den Haag als seniorvriendelijke stad en te vertellen over de lokale initiatieven die daaruit voortgekomen zijn. Buro Mien Ruis gaf een presentatie over het Zorgeloos Groen in de Beweegtuin en hoe dit de beleving van de gebruikers beïnvloedt. 

Bewegen met Olga Commandeur
De Bronovo Beweegtuin won in 2016 de Vitaliteitsaward van de gemeente Den Haag. Met deze prijs wil de gemeente inwoners stimuleren om actief en betrokken te blijven bij de stad. In deze vitale leefomgeving gaf niemand minder dan Olga Commandeur aan het eind van de middag een clinic over bewegen.