Vernieuwing golfbaan Heelsum bijna klaar
5 december 2017 Golf
De uitstraling van een klassieke heidebaan, dat was de wens van Golfclub Heelsum. Architect Steve Marnoch en de baancommissie vertaalde die wens naar opnieuw vormgegeven bunkers. De uitvoering van het project gebeurde in twee fases waarvan de eerste begin 2017 werd afgerond. De tweede fase startte in het najaar van 2017.


De eerste fase
In de eerste fase heeft de Enk Groen & Golf het bestaande bunkerzand vervangen door nieuw bunkerzand van leverancier Heicom dat uit tests als beste naar voeren kwam. Verder is in samenwerking met Hofmeijer cultuurtechniek en Natuurmonumenten heide gewonnen die op de golfbaan getransplanteerd is. 

De tweede fase
In de tweede fase ondergaan nog meer bunkers deze behandeling. Sommige worden dicht gemaakt, andere groter of kleiner. Ook bij deze bunkers is het oude zand vervangen door het speciale bunkerzand en ook nu is er weer heide gepoot. Als kers op de taart maakt de Enk Groen & Golf in samenwerking met een Engels bedrijf twee potbunkers die opgebouwd worden met kunstgras. Deze bunkers hebben een langere levensduur dan potbunkers die opgebouwd zijn met echt gras. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijker: minder maaien en knippen, alleen zand uitblazen met een rugblazer of de wand vegen. Het project is naar verwachting voor de kerst klaar.