project : Renovatie kasteeltuin Huis Bergh
Ambachtelijk werk bij Huis Bergh, het fraaie middeleeuwse kasteel in ’s Heerenberg, Gelderland. De Enk Groen & Golf richtte er het voorplein, de ruimte tussen de voorburcht en het kasteel, opnieuw in naar een ontwerp van Peter Verhoeff van de Stichting In Arcadië. 
Authentiek
Belangrijk bij dit werk was dat de uitvoering van het ontwerp in alle facetten de uitstraling kreeg die past bij het eeuwenoude kasteel en zijn bijgebouwen. De dikformaten die als aanvulling gebruikt zijn, werden dan ook geleverd door een leverancier die gespecialiseerd is in authentieke gebakken bestrating. Verder is er gebruik gemaakt van de materialen die al aanwezig waren.
Hergebruik
Het hele voorplein ging op de schop. De bestaande bestrating is eerst weggehaald. De gebakken waaltjes zijn op een andere plek op het plein opnieuw gelegd. De veldkeien zijn hergebruikt als loper en als opsluiting van de dikformaten die in de specie gelegd zijn. Er zijn ook een drietal kolken geplaatst en aangesloten. Het voorplein kreeg ook een compleet nieuw tracé bekabeling voor de verlichting. Bijzonder daaraan was dat er gewerkt moest worden binnen een archeologisch kader. 
De uitvoering van het ontwerp heeft in alle facetten de uitvoering gekregen die past bij het eeuwenoude kasteel
Beplanting
Ook bestaande beplanting – onder andere het bestaande gazon en de taxushaag – kreeg een andere plaats binnen de lay-out van het nieuwe ontwerp. De loopbrug naar het kasteel kreeg aan beide kanten een haag. Omdat het talud op die plek nogal steil is, heeft de Enk Groen & Golf er een FSC-hardhouten keerwand gemaakt om de grond vast te houden. De fruitbomen die er stonden hebben een betere plaats gekregen en er zijn twee nieuwe fruitbomen bijgeplaatst. Alle vier zijn ze afgewerkt met ambachtelijk straatwerk en verlichtingsspots. Het geheel is afgewerkt met ossenbloedrode houten lichtmasten. 
Bijzonderheden
Bijzonder aan dit project was dat het in zeer korte tijd gerealiseerd moest worden, met medewerking van de juiste mensen voor het ambachtelijke straatwerk. Dat vroeg in de voorbereiding om de nodige inspanning. Een extra uitdaging was de logistiek. Door werkzaamheden aan het voormalige gemeentehuis was er zowel binnen als buiten heel weinig ruimte om materialen en machines op de juiste plek te krijgen. Omdat de ophaalbrug een beperkte draagkracht heeft, is alles met klein materieel en kleine hoeveelheden tegelijk op het perceel gebracht. Tijdens de uitvoering zijn de beide B&B’s toegankelijk gebleven en konden rondleidingen van scholen, bezoekers en groepen gewoon doorgaan.