Samenwerkingen

Samenwerken en innoveren zijn bij De Enk Groen & Golf belangrijke kernwaardes. We gaan graag de samenwerking aan met klanten, leveranciers en andere gelijkgestemde partijen. Zo maken we dagelijks onze pay-off – de Vernieuwers – waar.  We stellen onze innovatiepartners graag aan je voor. 
Voor diverse woningbouwverenigingen verzorgt de Enk groen en golf het Zorgeloos groen en het onderhoud van de openbare ruimte. Dit gaat om Talis, Ymere, Delta wonen, Standvast wonen, Baston wonen, Portaal, de Woonmensen
Vraagstukken met betrekking tot biodiversiteit pakken wij samen met Heem op. Deze organisatie adviseert ons over bloemrijke vegetaties met daarin planten die ‘gastheer’ zijn voor insecten. Heem ontwikkelt natuurlijke, inheemse vegetaties in de leefomgeving van mensen en past ze toe. Zo brengen we samen duurzaamheid in de praktijk en realiseren en beheren we een gezonde, groene - en dus leefbare - omgeving.
Natuurpro is een netwerkorganisatie van natuurprofessionals, zoals hoveniers, ecologen, tuin- en landschapsarchitecten en natuuraannemers. Dankzij de samenwerking met Natuurpro kunnen we ieder project van begin tot eind oppakken en bieden we onze klanten de voordelen van een gespecialiseerd groennetwerk. Samen gaan we voor een natuurlijk Nederland op zijn mooist.
De Enk Groen & Golf is erkend dealer van het Optigrün systeem. Optigrün is leverancier en producent van daktuinmaterialen en dé specialist in dakbegroeiing, daktuinen en watermanagement. Voor alle slimme oplossingen voor groene daken, daktuinen, retentiedaken en dakbestratingen kunnen we bij hen terecht.
Samen met Buro Mien Ruys ontwikkelden we Zorgeloos Groen, een slim beplantingsconcept dat niet alleen het hele jaar kleur en beleving brengt in de wijk, maar ook weinig onderhoud nodig heeft. De ideale groenoplossing in steden die de leefbaarheid verbetert. Buro Mien Ruys zorgt voor het ontwerp en de esthetische supervisie.
Een belangrijke pijler onder het succes van Zorgeloos Groen is het ziektevrije plantensortiment van Boot & Dart. Dankzij de veredeling van de rassen die zij kweken heeft Zorgeloos Groen weinig onderhoud nodig. Door uitwisseling van ervaring over de groei en onderhoud kunnen we de opdrachtgevers optimaal adviseren.
HAS Hogeschool biedt al ruim 15 jaar verschillende opleidingen voor de sportveld- en golfbaanbeheerder aan: onder meer Expert Natuurgras, Hoofd Greenkeeper en Assistent Hoofd Greenkeeper. Daarnaast zetten wij, vanuit de Enk, diverse onderzoeksprogramma’s en stageopdrachten uit binnen de HAS. Zo zorgen we er samen voor dat theorie en praktijk op elkaar aansluiten. Wij bieden het hele jaar door uiteenlopende stageplaatsen aan. Meer weten? Neem contact met ons op!
Met Husqvarna, al jaren onze leverancier voor accugereedschap en automowers, zijn we een samenwerking aangegaan om de CO2-uitstoot te verminderen. We hebben de overstap naar elektrisch gereedschap jaren geleden al ingezet, draaien samen een pilot met EPOS (Exact Positioning Operating System) en maken gebruik van elkaars kennis om continu te verbeteren op het gebied van duurzaamheid.
Binder groenprojecten is onderdeel van de Enk Groen & Golf. Binder heeft een groot aantal specialismen waaronder industrieel onderhoud en daktuinen waar zij zowel de engineering als de aanleg en het beheer voor uitvoeren. Met deze samenwerking verhogen we ons serviceniveau en klanttevredenheid.
Van Hall Larenstein is een groene en duurzame hogeschool met locaties in Velp (bij Arnhem) en Leeuwarden. Duurzaamheid en een grote verantwoordelijkheid voor de toekomst van de aarde zijn terugkerende thema’s binnen de opleidingen van Van Hall Larenstein. Vanuit de Enk bieden wij workshops aan om studenten te voorzien van meer kennis en informatie over ons vak Wij bieden het hele jaar door uiteenlopende stageplaatsen aan. Meer weten? Neem contact met ons o
Samen FIKS is een organisatie die zich inzet voor de groensector in het noorden van het land. Dit samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid zorgt voor een stevige schakel tussen theorie en praktijk. Door middel van praktijkopdrachten ervaren jongeren die graag een toekomst willen opbouwen in de groensector hoe het is om te werken in het groen.
Op "Het Plein", onderdeel van de Vakbeurs Openbare Ruimte die jaarlijks gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht, komt een groep hoogwaardige bedrijven samen. Ze zijn allemaal actief in verschillende disciplines van de inrichting van de openbare ruimte. Deze samenwerking brengt onze expertise samen met andere bedrijven. Zo versterken wij elkaar met het realiseren van projecten.
TerraTroniq is dé specialist in robottechniek voor de groene sector. Samen met TerraTroniq brengen wij nieuwe automatiserings ideeën tot leven. TerraTroniq werkt deze ideeën uit, van het tekenen van de machine tot het schrijven van de software. De eerste prototypen worden bij ons intern getest. Bij voldoende zekerheid en tevredenheid over het product gaat dochterbedrijf TurfTroniq de machine produceren en distribueren.
Branchevereniging VHG is een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. Als lid van de VHG onderscheiden wij ons als professionele ondernemer in het groen. Wij hebben heldere Business to Business voorwaarden én de garantie dat eventuele fouten en schade worden hersteld.