project : Arenapark Hilversum
In Hilversum staat een kantorenpark, Olympia, waarvan de buitenruimte aan renovatie toe was. Het project wordt in fases uitgevoerd. In fase 2 was Arenapark, de buitenruimte van Olympia 3 en 5, aan de beurt. De Enk heeft deze opdracht middels aanbesteding aangenomen. 
Bij de tijd
Het Arenapark huisvest toonaangevende bedrijven met grote namen. Om bij de tijd te blijven en de medewerkers een interessante werkomgeving te bieden, is besloten de buitenruimte van het kantorenpark die voor het grootste gedeelte op de daken van de parkeergarages ligt, te moderniseren. In fase 2 is het terrein bij Olympia 3-5 opnieuw ingericht. Naar ontwerp van Donders! en van der Heijden heeft SmitsRinsma het bestek en de tekeningen verzorgd. De Enk Groen & Golf zorgde voor de realisatie van dit plan.
Opruimen
Zowel de verharding als de beplanting waren aan vervanging toe. In de oude situatie was de rijbaan beschadigd en het groen verwilderd. De klus begon voor de Enk dus met het opruimen van het terrein. Zowel de inrichting als de verharding zijn verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe hoogwaardige terreininrichting.
De nieuwe beplanting zorgt voor beleving en nodigt de gebruikers van het gebouw uit om naar buiten te gaan
Veiligheid
Bij het aanleggen van het ‘grijze’ gedeelte is meteen rekening gehouden met de verkeersveiligheid. De parkeerplekken zijn opnieuw ingedeeld en er is een verlichte fietsenstalling met laadvoorzieningen geplaatst. Het geheel is afgewerkt met nieuwe verlichting en de laadpalen kregen een andere plek. 
Aandacht voor groen
Daarnaast is er in het plan veel aandacht voor groen. Cortenstalen plantbakken en prairiebeplanting voeren de boventoon. De nieuwe beplanting zorgt voor meer beleving en nodigt de gebruikers van het gebouw uit om naar buiten te gaan. Zij hebben nu ook de mogelijkheid om te zitten in de nieuwe groene omgeving. Er zijn duurzame Pure Eco poefs, robuuste zitelementen van eikenhout, geplaatst. Rondom de foodtruck die op het terrein aanwezig is, staan nu picknickbanken en afvalbakken. 

Groene visie
Het project sluit naadloos aan op de visie van de Enk: “Wij vinden het belangrijk dat de ruimte rondom gebouwen groener wordt en dat mensen meer naar buiten gaan. Daarvoor bieden we graag duurzame, hoogwaardige oplossingen voorzien van de technieken van nu”, zegt werkvoorbereider Rick Roekevisch.