project : Atrium
Iconische gastvrijheid
Half augustus 2014 is de Enk gestart met de terreininrichting bij het Atrium, één van de meest bekende kantoorgebouwen van Amsterdam. Het gebouw ligt naast het WTC aan de Zuidas. Het Atrium is meer dan alleen een icoon op een prachtige locatie aan de Zuidas in Amsterdam. De sfeer en de gastvrijheid die het gebouw uitstraalt, geeft mensen het gevoel van thuiskomen en gastvrij te worden ontvangen. De Enk Groen & Golf heeft een rol mogen spelen bij de inrichting van de buitenruimte. Dit project is ontworpen door Rod’Or advies waarbij De Enk Groen en Golf als partner het ontwerp heeft gerealiseerd en de knelpunten in de uitvoering heeft opgelost.
Bereikbaarheid
Een van de uitdagingen tijdens de uitvoering was de bereikbaarheid van het Atrium. In de drukke stedelijke omgeving waarin de werkzaamheden zich afspeelden, bleek dit geen eenvoudige opgave. Toch is het gelukt om het gebouw continu bereikbaar te houden. 

Werkzaamheden
De Enk Groen & Golf heeft de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
- Het slopen van de hele tuin
- Het rooien van 5 grote bomen
- Het aanpassen van het volledige K&L stelsel: het aanbrengen van nieuwe verlichting, WKO-leidingen (Warmte – Koude Opslag), diverse      mantelbuizen, nieuwe afwateringspunten (inclusief bijbehorende leidingen)
- Het plaatsen van ruim 300 meter prefab betonelementen van 60cm hoog en 165 meter van 100cm hoog. Allen voorzien van een profiel (conform ontwerp architect)
- Aanvullen van de plantenbakken met 600 m3 goede teelaarde.
- Aanbrengen van bamboevlonders door Awood
- Aanbrengen van ca. 400 m2 Natuursteen kasseien (Turks basalt 8*11)
- Aanplanten van de tuin, conform beplantingsplan van Rod'Or advies, met onder andere verschillende solitaire heesters, meerstammige bomen en hoogstambomen
- Het begeleiden van het aanbrengen van natuursteenverharding op een betonfundering
- 120 meter RVS sleuf-lijngoten (DDC)
- Het leveren en aanbrengen van RVS inrichtingsmaterialen (Pijnenburg import)

Al met al een prachtig werk met diverse speciale toepassingen.
De buitenruimte van dit icoon op de Zuidas straalt nu dezelfde sfeer en gastvrijheid uit als het gebouw zelf.