project : Daktuin Soho House Amsterdam (voormalig Bungehuis)
Het Bungehuis in de Spuistraat in Amsterdam was lange tijd een universiteitsgebouw. In 2018 kreeg het, na een grondige verbouwing, een tweede leven als exclusief hotel onder de naam Soho House Amsterdam. Het hotel kreeg een multifunctionele daktuin die de Enk Groen & Golf in opdracht van Aedes Real Estate heeft aangelegd. En die aanleg bracht een aantal speciale uitdagingen met zich mee.  
Zwembad en terrassen
Het hotel heeft naast 79 kamers een aantal bijzondere faciliteiten die zich voor een deel op het dak bevinden. De daktuin heeft een zwembad met bar, een bbq-counter, een dj-booth en nog veel meer. Daaromheen heeft de Enk Groen & Golf tegel- en vlonderterrassen, aluminium plantenbakken en -vakken en beregening aangelegd en ook beplanting en sedumdaken, inclusief beregening. 
Hemelwater 
De daktuin is naast vertier voor gasten ook een retentiedak. Regenwater wordt opgevangen, opgestuwd en gebufferd in kratten onder de bestrating en beplanting. Via retentiecontrole-elementen op de hemelwaterafvoeren wordt het water vertraagd afgevoerd om het rioolstelstel te ontlasten bij hevige regenbuien. Als leverancier van de materialen en ook als adviseur van het waterbufferproject was ZinCo nauw betrokken bij de uitvoering van deze daktuin. 
Deze daktuin in hartje Amsterdam heeft bijzonder faciliteiten zoals een zwembad met bar, een bbq-counter en een dj-booth en functioneert ook nog als retentiedak. 
Logistieke uitdaging
De uitvoering van deze speciale daktuin was ook een uitdaging op logistiek gebied. Het pand ligt namelijk aan de Spuistraat in Amsterdam, op een steenworpafstand van de Dam. Er was nagenoeg geen depotruimte. De materialen moesten vanaf de straat het dak op gehesen worden. Daarvoor moesten vergunningen geregeld worden en de weg afgesloten worden. Een goede planning was met het drukke verkeer in de Amsterdamse binnenstad dus een absolute noodzaak. 
Strakke planning
Soho House Amsterdam opende in de zomer van 2018. De Enk Groen & Golf heeft het project op tijd afgerond en dat is op zich al een knappe prestatie. Deze bijzondere daktuin met veel verschillende onderdelen is in een kort tijdsbestek gerealiseerd. In die korte tijd is er ook succesvol en efficiënt samengewerkt met de bouwaannemer, dakdekker, installateur en zwembadbouwers die allemaal tegelijk op het dak moesten zijn.