project : Keizer Karelplein
Van eenjarig naar vast
Het Keizer Karelplein is één van de meest prominente verkeersknooppunten in de stad Nijmegen. Jarenlang werd deze grote rotonde langs de buitenzijde beplant met een lint van gemengde eenjarigen. Een flinke kostenpost in zowel aanleg als onderhoud. In het voorjaar van 2015 is de eenjarige beplanting vervangen door een vaste Zorgeloos Groen-beplanting. Dwarsgeplaatste Taxushagen geven structuur en ritme. Grassen en enkele heesters zorgen, samen met de Taxusblokken, voor kleur in de winter.
Kleurrijk
Wie op de rotonde rijdt ziet de kleursamenstelling veranderen van roze via karmijn naar blauw met grijsbladigen aan de zuidzijde en van geel via oranje naar rood met bontbladigen aan de noordzijde.

Een woordvoerster van de gemeente Nijmegen zegt:
"Kleurige vaste planten, die langer leven, vervangen de bollen met eenjarige bloemen. De heesters blijven het hele jaar door groen. Aan de rest van de inrichting verandert niks. Er worden geen bomen gekapt. Ook de waternevel blijft en wordt ook gewoon 's nachts aangelicht."
Vaste planten in overlopende kleuren vervangen de eenjarigen en geven het hele jaar door kleur aan deze markante rotonde.