project : Kooiplein Deelplan 5A/5B
Deelgebied 5 ‘Het Hart' van Het Plein van Leiden nadert zijn afronding. In het midden van het project is de Enk Groen & Golf momenteel de inrichting aan het verzorgen van de daktuin en parkeervoorzieningen.

De Enk voert dit in opdracht uit voor Heijmans bouw / Kooiplein CV. De Enk verzorgt niet alleen de uitvoering van de dakbedekking en daktuin maar ook de werkplannen en detailuitwerking in samenwerking met Heijmans.

Dakbedekking:
De dakbedekking wordt in samenwerking met de firma Erdo verzorgd inclusief een unieke Multigrantie op de functie en waterdichting van de construct. Voor deze constructie is gekozen in verband met het intensief gebruik van het dak als parkeerterrein (7.000 m2) en particuliere tuin (4.000 m2). Hierdoor worden de opdrachtgever en daarna de gebruiker verzekerd van een optimaal functioneren van deze daktuin en een minimum aan risico's.

Parkeerplaatsen: 
Op de dakbedekking komt een drainagelaag (Fixodrive FX 50) van ZinCo. Op deze laag wordt een fundering van split aangebracht waarin betonklinkers worden gestraat voor het parkeerterrein.
Kortom: een project waar de Enk zich als daktuinspecialist thuis voelt
Tuinen:
De achterpaden en terrassen van de tuinen worden voorzien van 60x60 tegels gesteld in split. Als tuinafscherming komen betonnen U-blokken met hierin gesteld houten palen met daartussen staalmatten om klimplanten te laten groeien.Her en der over het terrein worden plantvakken ingericht met ons Zorgeloos Groen concept.