project : Onderhoud en renovatie sportvelden in noordelijke provincies
Hoe doorstaan sportvelden het herfst- en winterweer? Daarvoor legt de Enk Groen & Golf vestiging Drachten in de zomer al de basis. De zomerstops van de sportclubs, onder andere in Heerenveen, Smallingerland, Noorderveld en de gemeente Eemsmond, worden gebruikt om de velden weer in optimale conditie te krijgen voor het begin van de competitie. In de drie noordelijke provincies doen we dat voor 10 gemeentes op circa 270 velden. 
Groot onderhoud en renovatie
Als in het najaar de competitie weer begint, liggen de velden die de Enk op contractbasis onderhoudt, er weer als nieuw bij. De zomer is de ideale tijd voor de sportvelden om op adem te komen, maar ook voor onderhoud en renovatie. Naast het wekelijkse maaien pakken we in die periode ook andere werkzaamheden aan. We bezanden de velden en beluchten ze door middel van een vertidrain-behandeling. Intensief gebruikte plekken, bijvoorbeeld bij de doelen, worden hersteld en opnieuw ingezaaid met doorzaaimachines. Het is een verjongingskuur voor het gras: de nieuwe plantjes maken het veld sterker. Voor deze werkzaamheden is de Enk uitgerust met een uitgebreid eigen machinepark die bediend worden door ervaren machinisten. Zo kunnen we de regie in eigen hand houden.  
In alle weersomstandigheden
De zomerstop is ook de ideale periode om specifieke problemen aan te pakken. In Kantens, gemeente Eemsmond, hebben we een veld dat met veel waterproblemen kampte gerenoveerd. Er is 150 kuub grond afgevoerd. Daar is 250 kuub speciale sporttechnische grond voor in de plaats gekomen. Vervolgens hebben we het veld geprofileerd en ingezaaid, zodat de gemeente het in eigen beheer kan onderhouden. Daarmee heeft de gemeente Eemsmond er een sportveld bij dat in alle weersomstandigheden bespeelbaar blijft. 
De zomer is de ideale periode voor onderhoud en renovatie van sportvelden en ook om specifieke problemen zoals waterproblemen aan te pakken.