project : Zorgeloos Groen Linschoten
Na de herinrichting van de wegen in een woonwijk in Linschoten Noord, bleven er relatief smalle en kleine plantvakken over. De wens van de bewoners was om die te gebruiken om hun leefomgeving vriendelijker en kleurrijker te maken. Ze wilden graag meer bloemen langs de weg. Ze vroegen de gemeente om daarmee rekening te houden bij de invulling van de plantvakken. De gemeente heeft goed geluisterd naar de wensen van de wijkbewoners en schakelde de Enk Groen & Golf in voor een passend ontwerp volgens het Zorgeloos Groen-concept. Het ontwerp is voor de uitvoering ter goedkeuring gepresenteerd aan de bewoners. Die waren enthousiast. 
Een bloem- en kleurrijke tuin
Het Zorgeloos Groen-concept geeft in alle jaargetijden een mooie groenbeleving. Door een uitgekiend ontwerp en zorgvuldige plantkeuze doet een plantsoen eerder aan als een tuin. Ook voor plantvakken van geringe afmetingen, zoals in Linschoten Noord, is het Zorgeloos Groen-concept heel geschikt. Combinaties van sterke en langbloeiende planten maken van zo’n klein plantvak toch een samenhangend geheel. De geschoren ligusterblokken versterken dat en geven extra structuur, zodat de groenvoorziening in ieder seizoen mooi blijft. Zorgeloos Groen is ook nog eens onderhoudsarm. 

Voordelen
De bewoners zijn blij met hun bloem- en kleurrijke tuin langs de openbare weg. Dankzij Zorgeloos Groen heeft Linschoten Noord meer kleur, openheid, licht en biodiversiteit zoals vlinders en bijen. De uitstraling van de woonwijk is verbeterd en dat komt de onderlinge sociale samenhang ten goede. 

De bewoners van Linschoten Noord zijn blij met hun bloem- en kleurrijke tuin langs de openbare weg