Bedrijfstuinen

Bedrijfstuinen

Bedrijfstuinen winnen snel aan populariteit. Dat is niet zo gek als je bedenkt hoeveel toegevoegde waarde ze hebben; voor het aanzicht van het pand, voor bezoekers en klanten, maar ook voor de medewerkers. Zij ervaren hun werkomgeving een stuk aangenamer als ze de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan en te genieten van een goed aangelegde bedrijfstuin waar ruimte is voor ontspanning. Onderzoek heeft uitgewezen dat medewerkers zich gezonder, vitaler en positiever voelen als zij hun pauze door kunnen brengen in goed aangelegde bedrijfstuinen.


Aanleg bedrijfstuinen
Van aanleg bedrijfstuinen heeft de Enk Groen & Golf een specialisme gemaakt. Alle facetten die erbij komen kijken, kunnen we uitvoeren, zowel groen als grijs. Een bedrijfstuin is meer dan alleen maar groen, maar heeft ook andere functies. Een voorbeeld is de tuin van het Oranje fonds in Utrecht. Wat eens een parkeerplaats was van betonnen klinkers, hebben we in samenwerking met de architect omgevormd tot een bedrijfstuin waar nog steeds ruimte is voor auto’s en verkeer, maar dan geïntegreerd in de groenpartijen. Zoals de meeste bedrijfstuinen die we aanleggen is de tuin van het Oranje fonds nu zowel praktisch als mooi. Hij nodigt uit om te wandelen en te ontmoeten. De tuin biedt rust en ontspanning aan gasten en personeel, maar ook ruimte om te parkeren onder de met klimplanten begroeide pergola die de auto’s aan het oog onttrekt. Er zijn, naast veel groen en enkele monumentale bomen, ook zitjes, waterpartijen en een pad. De Enk Groen & Golf heeft het totale project uitgevoerd, inclusief bestrating, en ook een actieve rol gespeeld in de keuze van de materialen.

Bedrijfstuinen op een dak

Bedrijfstuinen bevinden zich niet altijd op de begane grond. Regelmatig wordt de Enk ingeschakeld voor aanleg bedrijfstuinen op een dak. In dit soort projecten combineren we ons specialisme in bedrijfstuinen met onze daktuinspecialisatie. Dat was onder andere het geval bij bedrijvenpark Olympia in Hilversum. De buitenruimte, die voor het grootste deel op de daken van de parkeergarages ligt, was aan vernieuwing toe. De rijbaan was beschadigd en het groen verwilderd. De nieuwe bedrijfstuin heeft een andere indeling waarin er in het grijze, verharde gedeelte rekening gehouden is met de verkeersveiligheid. Er blijft meer dan voldoende ruimte over voor beplanting. De prairiebeplanting in cortensstalen beplantingsbakken biedt volop beleving en nodigt de medewerkers van de omringende bedrijven uit om naar buiten te gaan en te genieten van de bedrijfstuin. Dat komt het welzijn van het personeel ten goede.

Onderhoud bedrijfstuinen

Ook voor onderhoud bedrijfstuinen kunt u terecht bij de Enk Groen & Golf. We weten als geen ander dat een goed onderhouden bedrijfstuin het visitekaartje van uw bedrijf is. We weten ook dat opdrachtgevers niet zitten te wachten op hoge onderhoudskosten. Daar houden we al in de ontwerpfase rekening mee. Ook voor bedrijfstuinen gebruiken we graag het Zorgeloos Groen-concept, ons beproefde beplantingsconcept met ziektevrije vaste planten, heesters en bomen dat in ieder seizoen een mooi totaalplaatje biedt. Het hele jaar door geur en kleur in uw bedrijfstuin. En het grote voordeel is dat Zorgeloos Groen door het uitgekiende ontwerp en sortiment weinig onderhoud nodig heeft. Het resultaat: prachtige bedrijfstuinen met minimaal onderhoud. Een sieraad voor ieder bedrijfsterrein.