Downloads
Filmpjes
Wilt u meer weten over de Enk Groen & Golf? Op deze pagina hebben we een aantal interessante downloads verzameld. In het linkermenu vindt u onder andere onze algemene voorwaarden en enkele brochures. Bekijk ook eens de filmpjes van onze innovaties en verschillende uitgevoerde projecten.

Zorgeloos Groen 


De oplossing voor openbaar groen. Zorgeloos Groen kent veel voordelen: voor de opdrachtgever - duidelijkheid in kosten, weinig onderhoud - voor de bewoners van de wijken waar het toegepast is - minder vervuiling, een beter gevoel van veiligheid en tevredenheid over de leefomgeving - en de natuur - meer biodiversiteit. 

Bedrijfsfilm

Deze bedrijfsfilm geeft u in 2 minuten een helder overzicht wat De Enk groen & golf voor u kan betekenen. Hun brede pallet aan activiteiten en innovaties op het gebied van Groen & Golf

Arena


Benieuwd hoe de Amsterdam ArenA aan zo’n perfect grasmat komt? Kijk dan even mee. In dit filmpje geeft fieldmanager Paul Baas van de Enk Groen & Golf je een kijkje achter de schermen en laat hij zien wat er allemaal bij komt kijken. Een technologisch hoogstandje waar veel innovatieve technieken bij komen kijken.

Supertrees


Maak kennis met de bomen van de toekomst. Want wij worden enthousiast van dit soort innovatieve groentoepassingen. Bij de Enk Groen & Golf zijn wij er klaar voor om een voortrekkersrol te vervullen als deze technieken ook in ons land toegepast gaan worden.

Atrium Amsterdam


The New Atrium in Amsterdam krijgt een compleet nieuwe entree. Het prestige project wordt door De Enk Groen & Golf uitgevoerd. Op het terras is gekozen voor de bamboe Extreme van Moso. Awood levert en monteert deze duurzame oplossing. Het project is in volle gang en in de film is goed te zien dat er door meerdere partijen hard gewerkt wordt.

Taluds paleis het loo

De taluds van de Benedentuin bij Paleis het Loo vertoonden geen mooi grasbestand meer. Daarnaast waren de taluds in de loop der jaren uitgezakt.  

De taluds zijn door ons ontgraven, waarbij in de hoge taluds ook de bestaande grondkering is vervangen. Bij het ontgraven is de grasmat separtaat verwijderd. De overige grond van het talud is opgemengd met lava en teruggezet op het talud. Voor het fijn afprofileren hebben we een egalisatieraam gemaakt voor het afwerken, waarbij in meerdere gangen door de kraan het talud is afgeschraapt. Daarna werd het talud afgestrooid met graszaad, werd het talud met een rol, voorzien van strips, afgewalst om de grond aan te drukken. Daarna werd nogmaals het talud afgezaaid met graszaad wat zich deed hechten in de sleufjes in het talud, welke met de rol waren gemaakt.

Timelaps bronovo beweegtuin


21 april is officieel de beweegtuin bij Bronovo geopend.
Hierbij een timelaps van de werkzaamheden

Zorgeloos Groen Hillegom


In Opdracht van de gemeente Hillegom en met subsidie van de Provincie Zuid Holland en Waterschap Holland Rijnland is er langs de N208 het Zorgeloos Groenconcept aangebracht. Er is ca. 500 m3 oude toplaag ontgraven en ca. 1.000 m3 compost t.b.v. verrijking van de bodem aangebracht. Waarna het geheel luchtig is doorgespit zodat de beplanting en gazon een goed start hebben.
 
Een afwisseling van bomen, grasstroken, hagen en gemengde beplanting van heesters, rozen en vaste planten gaan voor een kleurrijk en afwisselend beeld zorgen. Het accent van kleur is gelegd op de rotondes en de kruispunten; de meest in het zicht liggende locaties. De grasbanen zijn voorzien van een bijen- en vlinder trekkend bollenmengsel voor extra kleur in het vroege voorjaar.
 
Onderstaande film is door de Gemeente Hillegom opgesteld en laat perfect zien welke verandering het groen heeft doorstaan.

Speelkwaliteit

 
Hoe word je een betere golfer? Je verwacht het misschien niet, maar goed onderhoud van de golfbaan speelt daarbij een belangrijke rol. In dit filmpje legt William Boogaarts van de Enk Groen & Golf uit hoe dat precies zit.

Bodemscanners

Nieuwe technieken worden toegepast om onder de grond te kijken, de Enk kan u daar inzicht in geven. Tot 3 meter diep kunnen we aangeven waar de uitdagingen liggen.  

Onbemand maaien


Altijd uw spelonderdelen op dezelfde plek en tot 2 cm nauwkeurige maailijnen, dit is nu mogelijk met de onbemande maairobots van de Enk. De machines manoeuvreren volgens een geprogrammeerd plan langs veel te maaien golfbaan onderdelen  .

Uitbreiding golfbaan Helmond