Golf- & Countryclub Heiloo verlengt samenwerking met de Enk Groen en Golf.
23 januari 2024 Golf
De huidige 9 holes golfbaan wordt al enige jaren naar volle tevredenheid van het bestuur en de leden van GCH onderhouden door de Enk. De samenwerking tussen baancommissaris Herman Rotteveel, Ger van Velzen en de greenkeepers van de Enk verloopt erg goed.

In de afgelopen onderhoudsperiode zijn er diverse baanverbeteringen toegepast. Zo is er een aanpassing gedaan aan het hoekige bunkerzand in de greenbunkers, zijn er enkele back tees en een extra waterafvoer op hole 2 aangelegd en is er op hole 6 een watergemaal geplaatst. Dit heeft in dit natte jaar gelijk zijn vruchten afgeworpen; de baan is nauwelijks dicht geweest.

De golfbaan, ontworpen door Alan Rijks, is eind 2023 uitgebreid met een drietal uitdagende korte holes. De verwachting is dat deze korte holes in mei 2024 bespeelbaar zijn voor de leden van GCH. Deze korte holes moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Gezien de goede ervaringen met de Enk was dit voor het bestuur het moment om een nieuw langdurig baanonderhoud contract af te sluiten.

De komende jaren zal het greenkeeperteam van de Enk, onder leiding van Frank Anvelink en Ton Wils, zorgdragen voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe korte holes en de prachtige 9 holes baan.

GCH ontving alvast een tweetal fruitboompjes, als dank voor een vruchtbare samenwerking!