De Edese Golfclub Papendal en de Enk Groen & Golf gaan voor een toekomstgerichte en duurzame samenwerking.
18 januari 2024 Golf
Op 18 december 2023 ondertekenden de Edese Golfclub Papendal en de Enk Groen & Golf een meerjarige overeenkomst voor het totale onderhoud van de prachtige golfbaan op het nationaal sportcentrum Papendal.
De 18 holes golfbaan is gelegen in een prachtige natuurlijk glooiende omgeving. ‘Duurzaamheid’, ‘klaar voor de toekomst’, ‘data gedreven’ en ‘behoud van biodiversiteit’ zijn, naast ’kwaliteit’, de belangrijkste doelstellingen. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe, duurzame technieken zoals robotmaaiers, de nieuwste “Smarttrike” bunkerrake, elektrische maaiers en ‘state of the art’ scantechnieken. 

Jan Rook, baancommissaris van de Edese Golfclub Papendal is duidelijk over de keuze voor de Enk Groen & Golf; “Het is vooral de totaalbenadering van het golfbaanonderhoud van de Enk dat ons erg aansprak. Hun heldere toekomstvisie, onder andere op het gebied van duurzaamheid zoals robotisering en elektrisering, praktische innovatietoepassingen zoals bodemonderzoek en scantechnieken, maar zeker ook de bewezen betrouwbaarheid en kwaliteit gaven de doorslag.

De Enk bedankt de Edese Golfclub Papendal voor het vertrouwen.