16e editie Sonsbeek Open haalt ruim 26 duizend euro op voor Vriendenfonds Rijnstate
13 september 2019 Golf
Ieder jaar speelt zakelijk Arnhem een rondje golf voor het goede doel. Het Sonsbeek Open, dat dit jaar zijn 16e editie beleefde, leverde vrijdag 6 september een mooi bedrag op. De organisator, JCI Arnhem, kan dit jaar € 26.385,- overmaken naar Vriendenfonds Rijnstate dat het geld gaat gebruiken om zieke kinderen een prettiger verblijf te geven in ziekenhuis Rijnstate.  
Ondernemend Arnhem 
Het Sonsbeek Open is een initiatief van JCI Arnhem, een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen jonger dan 40 jaar. Het golftoernooi, dat traditiegetrouw plaatsvindt op de eerste vrijdag van september, richt zich op zakelijk Arnhem en omstreken. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel. 

Van park naar golfbaan
Het toernooi werd geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. De ondernemers en hun gasten speelden in het prachtige Arnhemse park Sonsbeek dat voor de gelegenheid door de Enk Groen & Golf omgetoverd werd tot een 18-holes golfbaan. De Enk Groen & Golf is daarmee al voor het 15e jaar officieel partner van Sonsbeek Open. Ieder jaar zorgt hoofdgreenkeeper Rudy Willemsen er namens De Enk belangeloos voor dat het park één dag per jaar golfbaan kan zijn. Voorzitter Arjen Stremmelaar: “Rudy doet dat al zo lang voor Sonsbeek Open dat hij weinig instructies van ons nodig heeft. We zijn heel blij dat De Enk dit als vaste partner voor ons wil verzorgen. Zo weten we zeker dat het professioneel gedaan wordt.”

Nieuwe elementen
De lay-out van de golfbaan was qua opzet hetzelfde als voorgaande jaren. Er waren ook nieuwe elementen, zoals ‘beat the pro hole’, een hole waarbij deelnemers kunnen proberen een professional te verslaan. Verder was de ‘hole in one’ terug en kon er voor het eerst virtueel gegolfd worden met behulp van een VR-bril. In totaal zijn er 42 flights gestart. Er waren ook mooie prijzen te winnen, onder andere voor de hole-in-1, de virtual hole en de floating hole. Het team met het minste aantal slagen won een diner voor vier personen in restaurant De Kromme Dissel. Die prijs ging naar Hekkelman Notarissen uit Arnhem

Golfen voor Vriendenfonds Rijnstate
De inschrijffee die de teams betaald hebben, komt zoals altijd ten goede aan lokale en regionale goede doelen. Dit jaar is dat Vriendenfonds Rijnstate. Dit fonds bekostigt de verbeteringen in ziekenhuis Rijnstate die zo hard nodig zijn, maar waar geen geld voor is. Op dit moment ontwikkelt het ziekenhuis het Vrouw Kind Centrum waar moeders met kinderen zich op hun gemak kunnen voelen tijdens een verblijf in het ziekenhuis. Onderdeel van het centrum is de Virtuele Speelkamer, waar kinderen zich even in een andere wereld kunnen wanen. Kijk voor meer informatie over dit goede doel op https://www.sonsbeekopen.nl/goede-doelen/vriendenfonds-rijnstate-2019