Een succesvolle 19e editie van het Sonsbeek Open in Arnhem
11 september 2023 Golf
Op vrijdag 1 september 2023 werd voor het 19e jaar op rij het Sonsbeek Open georganiseerd. Het Sonsbeekpark in Arnhem werd wederom omgetoverd tot golfbaan, waar zakelijk Arnhem een balletje kon slaan voor het goede doel. De organisator, JCI Arnhem, kan dit jaar €21.000,- overmaken naar Fonds Gehandicaptensport en Stichting Vitesse Betrokken.  Wij mochten ook dit jaar van het Sonsbeekpark een tijdelijke golfbaan maken!
Ondernemend Arnhem 
Het Sonsbeek Open is een initiatief van JCI Arnhem, een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen jonger dan 40 jaar. Het golftoernooi, dat traditiegetrouw plaatsvindt op de eerste vrijdag van september, richt zich op zakelijk Arnhem en omstreken. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel.  

Meedoen door bewegen
Het toernooi werd dit jaar geopend door Ronald Boef (blind professioneel golfer) en Edward Sturing (oud profvoetballer bij Vitesse). Ook mochten zij namens Stichting Vitesse Betrokken en Fonds Gehandicaptensport de cheque van €21.000,- in ontvangst nemen. Het toernooi stond dit jaar in het teken van ‘meedoen door middel van bewegen’. Een motto wat door beide doelen ondersteunt wordt. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport en bewegen voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het ingezamelde bedrag zal worden gebruikt om sporthulpmiddelen aan te schaffen.

Stichting Vitesse Betrokken gebruikt de kracht van voetbal om zich in te zetten voor vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en kansengelijkheid. Zij investeren de opbrengst in het Vitesse United project, waarbij jongeren in een 16 weken durend programma worden begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Nieuwe golfervaring
Onze hoofdgreenkeeper Rudy Willemsen was voor het 18e jaar op rij betrokken bij dit event.
Ook dit jaar werd er weer een 18 holes tellende golfbaan gecreëerd. Het uitmaaien van de greens en fairways vormde dit jaar een wat grotere uitdaging. Om de biodiversiteit in het gebied te vergroten mocht er minder gemaaid worden in het park, een doelstelling waar wij als De Enk volledig achter staan. Het park klaarmaken voor het toernooi vergde dus wat meer creativiteit, maar ook dit jaar is dat weer gelukt.

Rudy speelde zelf mee met de wedstrijd. “Als speler kijk je heel anders naar de baan dan als greenkeeper en dat blijft leuk om te merken. Als greenkeeper ben ik heel kritisch op mijn werk en dat moet ook, maar als speler geniet ik vooral van het spel en dan zie je dat anderen dat ook doen. “

Mede dankzij het mooie weer, de prachtige opbrengst en de fijne sfeer was het 1 september wederom een geweldige 19e editie van het Sonsbeek Open.

*Fotografie Jan Adelaar