400 meter daktuin; groen, sport en samenkomen op het dak van Amsterdam Logistic Cityhub (ALC)
28 december 2022 daktuin, aanleg
In januari 2023 starten we bij De Enk Groen & Golf met een nieuw daktuinproject. Op het ALC-gebouw in Amsterdam, de eerste XXL stadshub, komt een daktuin van maar liefst 400 meter lang. 

Landschapsarchitect Lodewijk Baljon maakte het ontwerp van de daktuin en in opdracht van CTP/ Real Q zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan met de volledige engineering van het project, om tot een goed uitvoerbaar plan te komen.
Het is een complex project met veel verschillende elementen. Er komen vele soorten beplanting op de daktuin, zoals fruitbomen, vaste planten, grassen, bloemen en klimplanten. Er wordt op de daktuin gebruik gemaakt van verschillende, grote trappen naar de entrees die tevens te gebruiken zijn als zitplekken. Ook komen er verschillende ontmoetingsplekken om te sporten; zoals een pannaveld en bootcampplekken, maar ook een ruim terras om te ontspannen en te borrelen. Zelfs voor een moestuin is er ruimte in de grote kantoortuin.Een zeer complete daktuin vol mogelijkheden dus! 

Een uitdaging daarbij is dat er maar van 1 kant ruimte is om de aanvoer van materiaal en materieel te regelen, maar ook daar is in het plan rekening mee gehouden. 

In de tweede week van januari 2023 zal er gestart worden met de uitvoer van dit mooie daktuinproject. Naar verwachting zullen we het in mei 2023 opleveren.