Amsterdam heeft nu ook social distancing cirkels
3 juni 2020 Groen
In Amsterdam is veilig recreëren én afstand houden zolang corona in het land is een stuk makkelijk geworden. Op Marineterrein Amsterdam zijn 350 zogenaamde social distancing cirkels gemaakt, waarin bezoekers veilig plaats kunnen nemen om te recreëren. De Enk Groen & Golf heeft ze uitgevoerd met behulp van de gps-bestuurde robotbelijner. 
Veilig en duidelijk
Het idee ontstond in New York. Daar zijn ze inmiddels een succes: de picknickcirkels in het gras. Ze maken de vereiste 1,5 meter afstand in één oogopslag duidelijk, zodat mensen op drukke plekken zoals parken toch op veilige afstand kunnen recreëren. In de cirkels is plaats voor een beperkt aantal personen – een gezin bijvoorbeeld - zodat de groepsgrootte binnen de richtlijnen blijft. Zijn alle cirkels bezet, dan is ook meteen duidelijk dat het maximum aantal bezoekers is bereikt. 

Gewend aan cirkels en lijnen
De robotbelijner van Milati is normaal gesproken druk aan het werk in voetbalstadions zoals dat van Vitesse, waar hij gewend is om (midden)cirkels te trekken. Nu de voetbalcompetities stilliggen zet De Enk de robotbelijner in om dit soort coronacirkels te maken in parken, op recreatiestroken en allerlei andere locaties die geschikt zijn voor buitenrecreatie. Naast de cirkels zijn er nog veel meer mogelijkheden. 

Andere mogelijkheden
De cirkels worden gezet met grasverf. Die laat de ondergrond in tact en laat geen sporen achter. De verf verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. De robotbelijner is ontworpen voor gras, maar kan ook andere ondergronden zoals kunstgras en asfalt aan. De cirkels kunnen dus ook gemaakt worden op pleinen, terrassen en speelterreinen. 

Herhalen en bijhouden 
De hoop is dat de cirkels voor een zo kort mogelijke periode nodig zijn. Mochten de coronamaatregelen onverhoopt langer van kracht blijven, dan kan De Enk de behandeling herhalen en de cirkels zo nodig bijhouden. Ook op het gebied van toepassingen zijn er verschillende mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact