Arnhem en omgeving golft weer voor goede doelen in 17e editie Sonsbeek Open
14 september 2021 Golf
Na een jaar overgeslagen te hebben vanwege corona, golfte zakelijk Arnhem en omgeving weer voor het goede doel. Traditiegetrouw op de eerste vrijdag van september. Het toernooi beleefde die dag de 17e editie. De goede doelen waren dit keer Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal en het Ronald McDonald Boshuus. Organisator JCI Arnhem haalde ruim € 26.000, = op voor deze lokale initiatieven.
Opbrengst en sponsoring
Die opbrengst komt uit de deelnemersfee en de huurprijs die de sponsoren betalen voor hun kraam. Verschillende sponsoren schonken ook nog een geldbedrag. Het toernooi wordt jaarlijks gespeeld in het Arnhemse park Sonsbeek dat voor de gelegenheid getransformeerd wordt tot golfbaan. Als sponsor en officieel partner van Sonsbeek Open zorgt De Enk Groen & Golf voor die transformatie. Dat houdt onder meer in dat we het gras maaien en het baanmateriaal zoals vlaggen en cups regelen.

De transformatie van een park
Deze jaarlijkse golfbaan-voor-één-dag is het werk van greenkeeper Rudy en zijn collega. Samen zijn ze voor dag en dauw aan het werk om de ongeveer 100 spelers een mooie golfdag te bezorgen. Rudy: “We maaien de tees, fairways en greens op één hoogte uit. Om het putten leuker te maken worden er grote cups gestoken. We maken een 18 holes golfbaan, inclusief een paar funholes, en de aanwezige molshopen zijn extra hindernissen. Tijdens de wedstrijd blijft het park gewoon open voor bezoekers. Dat maakt het extra bijzonder.”

Tevreden voorzitter
Het toernooi werd zoals altijd georganiseerd door de Sonsbeek Open commissie van de Junior Kamer Arnhem, waarvan Susan de Vries voorzitter is. Zij kijkt tevreden terug op de dag. “Het blijft zaak om ons in te zetten voor de goede doelen. We zien dat sommige het door corona zwaarder hebben. We zijn dan ook blij dat we met Sonsbeek Open ons steentje kunnen bijdragen en dat we een mooi resultaat behaald hebben.”

Kijk voor meer informatie over de goede doelen op https://www.sonsbeekopen.nl/goede-doelen/ronald-mcdonald-boshuus
en https://www.sonsbeekopen.nl/goede-doelen/zorgboerderij-hoeve-klein-mari%C3%ABndaal