Van uitzendkracht naar hoofdgreenkeeper; carrière kansen bij de Enk
12 oktober 2021 carrière kansen bij de enk
Naam: Dennis Oomen
Functie(s): Hoofd greenkeeper
Plaats: Dirkshorn

Hoe ben je bij de Enk terecht gekomen?
In 2016 werkte ik als uitzendkracht op een golfbaan. Deze golfbaan werd destijds door De Enk overgenomen. Het werk op de golfbaan was vooral in de zomermaanden. In de winter werd er aangegeven dat er geen werk meer voor me was op de golfbaan. Zodoende kreeg ik vanuit De Enk het aanbod om in de aanleg aan de slag te gaan.

Hoe is je carrière bij de Enk verlopen?
In de winter van 2016 ben ik dus terecht gekomen op een nieuw project in de aanleg. Het klikte daar direct met de voorman en hij zag potentie in mij. Ik pikte dingen snel op, ondanks dat ik geen enkele ervaring had als hovenier. De voorman gaf al snel aan, dat hij graag met mij wilde blijven samenwerken. Ik was op dat moment nog steeds aan het werk als uitzendkracht, maar ik wilde graag wat meer vastigheid. In de zomer werkte ik op de golfbaan en in de winter in de aanleg. Dit heb ik zo een tijdje gedaan.

In 2018 werd er een groot project in Zaanstad aangenomen een daar zochten ze nog mensen voor de aanleg. Ik stond toen eigenlijk op het punt om ergens anders aan de slag te gaan, maar gelukkig benaderden ze me meteen vanuit De Enk om op dit project te komen werken. Zo kreeg ik ook meer de vastigheid waar ik naar op zoek was. Ik ging daar o.a. aan de slag met het aanleggen van zorgeloos groen en het planten van bomen. Zo leerde ik veel over het vak als hovenier. Uiteindelijk ging ik ook al snel mijn eigen projecten draaien. Ik heb het daar ontzettend naar mijn zin gehad, maar uiteindelijk bleef het werk op de golfbaan toch lonken.

Op een gegeven moment kwam er een interne vacature om hoofgreenkeeper te worden bij Dirkshorn, de golfbaan waar ik ook begonnen was. Deze kans kon ik niet laten liggen. Ik had al 10 jaar eerder mijn diploma voor hoofdgreenkeeper gehaald, maar ik had destijds nooit de kans gekregen om hierin aan de slag te gaan. Nu kwam deze kans alsnog voorbij en heb ik direct gesolliciteerd.

Inmiddels ben ik al een aantal maanden aan het werk als hoofdgreenkeeper bij golfbaan Dirkshorn. Dit was in het begin best even omschakelen. Ik moest even wennen aan mijn functie, waarbij ook een stukje leidinggeven en administratie komt kijken. Ook voor de opdrachtgever was het een omschakeling, omdat zij mij alleen kenden in een andere functie. Inmiddels ben ik er helemaal op mijn plek en is de cirkel rond.

Kansen krijgen en grijpen
Het is mooi dat ik binnen de Enk de kans heb gekregen om me te ontwikkelen. Ik ben begonnen als uitzendkracht, heb daarna heel wat jaren in de aanleg gewerkt en ik ben nu aan het werk als hoofdgreenkeeper. Ik heb in de basis geen grote ambities, maar ik pak kansen graag aan als ze op mijn pad komen en deze kansen heb ik bij de Enk gekregen!