Centrum Hillegom krijgt kleurrijk park
2 oktober 2019 Groen, terreininrichting
Aan het eind van het jaar heeft Hillegom een totaal vernieuwd centrum. De centrumplannen, die in verschillende fases uitgevoerd werden, naderen hun voltooiing. Onderdeel van die plannen is de herinrichting van het Van Nispenpark. De Enk Groen & Golf is begin september begonnen met de aanleg van de plantvakken aan.
Cultuur
Na de renovatie is het park vooral een prettige plek om te verblijven. Het kreeg ook een thema mee: cultuur. De herinrichting loopt rond de kerk, neemt een stukje winkelstraat mee en vloeit dan over in het park. Het resultaat wordt een uitnodigend dorpspark dat past bij de omgeving en dat karakteristieke gebouwen zoals de kerk goed uit laat komen. Dankzij de thematische invulling is er in het park straks ruimte voor optredens, theater, muziek- en dansuitvoeringen, sport en spel.  

Biodiversiteit
De gemeente wil met de herinrichting ook meer biodiversiteit in het centrum brengen. Het plan omvat daarom naast een waterpartij en wadi’s ook kleurige bloembedden met vogel- en insectenvriendelijke vaste planten, heesters en bomen. De plantvakken legt De Enk Groen & Golf op dit moment aan. Het ontwerp is een referentie aan de bollenvelden. Plantvakken van 1 meter 20 breed komen tussen banen van zwarte betonbanden. Het terrein is iets verhoogd en met cortenstalen banden ingesloten. Het beplantingsplan, met onder andere geraniums, is van de hand van Annet Scholma van Buro Mien Ruijs. Het park zal voor de kerst gereed zijn.