Dames van De Enk; maak kennis met Desiree
22 september 2022 Golf
Desiree Mouw (31) is nu ongeveer 1 jaar werkzaam als assistent greenkeeper op golfbaan het Rijk van Nunspeet. “Een gezellige werkplek met veel afwisseling” vertelt Desiree. Na de opleiding Bos- en Natuurbeheer komt Desiree via de gemeente op de golfbaan terecht. Ze start met een proefperiode en het werk verrast haar. Het greenkeepersvak is volgens haar een beroep dat onderschat wordt.

Techniek, natuur en sociale connecties

“Ik leer iedere dag ontzettend veel” aldus Desiree. Als greenkeeper werk je veel met machines. Er is specifieke kennis nodig om hier zelfstandig mee aan de slag te kunnen. Je moet er volgens Desiree dan ook voor open staan om hier meer over te leren. Daarnaast vindt ze het belangrijk om zelf ook als golfer de baan op te gaan. “Zo leer je de baan ook als gebruiker kennen en zie je nog beter waar er verbeterpunten zijn. Als golfer heb ik echter ook nog genoeg te leren!” 

De afwisseling in het werk en de connectie met de golfers zorgen ervoor dat Desiree iedere dag met een glimlach naar haar werk gaat. “Ook vind ik het leuk om te zien hoe we elkaar in het team qua kennis aanvullen” vertelt ze. Zo is Desiree in haar vrije tijd onderdeel van de flora en fauna commissie. De kennis die ze daar opdoet neemt ze mee naar haar werk en andersom.

Bij het Rijk van Nunspeet werkt de Enk met een GEO-certificering. Op de baan zorgt dit voor meer aandacht voor de biodiversiteit en hoe die ook in de toekomst behouden kan blijven. “Ik kan hier mijn kennis over bloemen, kruiden en bomen mooi toepassen.”

Het team op het Rijk van Nunspeet bestaat officieel uit 5 mensen, maar volgens Desiree is hond Bumper ook stiekem onderdeel van het team. “Ik vind het heerlijk als Bumper, de hond van hoofdgreenkeeper Eric, erbij is. Ook de golfers kennen Bumper. Er wordt dan ook regelmatig gevraagd waar ‘mijn vriendje’ is, wanneer Bumper er niet bij is.”


Ontwikkelen en verbazen

Een passie voor de natuur, die moet er als greenkeeper wel in zitten volgens Desiree; dan is dit voor iedereen een prachtig beroep. Zelfs met slechter weer is het heerlijk om op de baan rond te lopen. “Als ik in de ochtend de baan op kom lopen en de natuur zie, kijk ik altijd weer mijn ogen uit! Het is natuurlijk ook een prachtige baan in Nunspeet!” 

Daarnaast is het goed als je van aanpakken weet. Bij De Enk krijg je veel kansen om jezelf te ontwikkelen. “Je blijft niet hangen in wat je al weet, maar je kunt je blijven ontwikkelen. Soms verbaas ik mezelf met dingen die ik dan toch blijk te kunnen. Dan denk ik: “Kan ik dit ook joh!?”