De Enk Groen & Golf bundelt krachten met Heem en Natuurpro
1 februari 2021 Innovatie, samenwerking
Innoveren doe je samen. Daarom zetten we als toonaangevend groenbedrijf een nieuwe stap. We gaan samenwerken met netwerkorganisatie Natuurpro en met Heem, dat daarbinnen een bijzondere plaats inneemt.

Versterking
De expertise van deze partijen vormt een welkome aanvulling op ons eigen aanbod, waardoor we onze opdrachtgevers nu nog beter kunnen bedienen. Voor alle aspecten van groen, natuur, duurzaamheid en biodiversiteit kunnen ze bij ons terecht.

Over Natuurpro
Natuurpro is een netwerk van natuurprofessionals – bestaande uit ecologen, hoveniers, natuuraannemers en landschapsarchitecten – dat zowel in de stad als daarbuiten wil bijdragen aan een natuurlijke leefomgeving. De kracht van Natuurpro ligt in de beschikbare kennis en middelen die de verschillende partners in huis hebben. Natuurpro deelt onze visie voor een groen Nederland waardoor een samenwerkingsverband voor de hand lag. Dankzij deze samenwerking kunnen we elk natuurontwikkelingsproject aannemen en realiseren.

Over Heem
Heem legt zich toe op het ontwikkelen van natuurlijke vegetatie, zowel in de stad als in de landschappelijke omgeving. De onderneming gebruikt uitsluitend origineel Nederlands zaadmateriaal waarvan de vindplaats is vastgelegd en houdt daarbij rekening met de lokale omstandigheden. Op die manier ontstaat een mooier landschap en wordt de biodiversiteit in Nederland vergroot. Heem ziet natuurontwikkeling als basis voor een gezonde samenleving en werkt, net als wij, aan een gezond klimaat. Heem adviseert ons over bloeiende vegetaties die de juiste gastplanten voor insecten bevatten en geeft bloeigarantie, wat uniek is. Begeleiding en sturing in het onderhoud is één van de onderscheidende factoren van het Heemconcept. Zo wordt een gezonde, groene leefomgeving gecreëerd die ook duurzaam is.

Samen kunnen we meer
Als allround groenaannemer willen we onze opdrachtgevers van het begin tot het eind kunnen bedienen met advies, planning, uitvoering en onderhoud. Met Heem en Natuurpro hebben we twee waardevolle partners aan ons netwerk toegevoegd waarmee we kennis en innovatiekracht kunnen uitwisselen. Met name op cruciale punten als plantenkennis en inzetbaarheid kunnen zij ons versterken. Samen gaan we voor een natuurlijk Nederland op zijn mooist!