De Enk Groen & Golf neemt Binder groenprojecten over
16 april 2019 Groen, overname
De Enk Groen & Golf uit Renkum neemt op 18 april Binder Groenprojecten BV en Binder Daktuinen BV uit Poortugaal over. De overname past bij de groeiambitie van De Enk. Met de overname groeit de Enk Groen & Golf naar circa 225 vaste medewerkers en is daarmee één van de grotere groenbedrijven in Nederland. 
De huidige eigenaar Thod Binder is de derde generatie in het familiebedrijf dat volgend jaar 85 jaar bestaat. Betrokken bedrijven delen de passie voor het groenvak. Met de overname wordt kennis en innovatiekracht gebundeld, hun organisatorische slagkracht vergroot en bepaalde bedrijfsonderdelen kunnen sneller en beter ontwikkelen. Bovendien vergroot de Enk Groen & Golf zo haar landelijke dekkingsgraad en daarmee het serviceniveau en de klanttevredenheid. 

De Enk Groen & Golf is opgericht in 1958. In 1996 verkochten de twee eigenaren hun florerende bedrijf in groen- en sportvoorzieningen aan Heijmans N.V. dat de oorspronkelijke naam in stand hield tot 2006. Daarna zette Heijmans de activiteiten voort onder de naam Heijmans Sport & Groen. In 2014 droeg het Heijmans-concern de groen- en golfactiviteiten door middel van een management buy-out over aan Gerard van der Werf en Frans Reulink die de oude naam de Enk weer in ere hersteld hebben.

Binder en De Enk Groen & Golf streven naar natuurlijke interne en externe samenwerking en groei. De vestiging van Binder in Poortugaal blijft bestaan evenals de bedrijfsnaam. Ook de bedrijfsvoering wordt gecontinueerd door de zittende directie. 


Op de foto: Gerard van der Werf (l.), Frans Reulink (r.) van de Enk en Thod Binder (m.) bezegelen de overname met een handdruk.