De Enk Groen & Golf plaatst bijenhotels in Heiloo en Den Bosch
20 mei 2019 Groen
Goed groen doet veel voor de bijen- en insectenpopulatie en toch kan de wilde bij nog wat extra zorg gebruiken. Om de bijenpopulatie in ons land te stimuleren plaatst de Enk Groen & Golf bijenhotels in verschillende plaatsen door heel het land, als finishing touch van de Zorgeloos Groen-projecten die daar uitgevoerd zijn. Onlangs plaatsten we bijenhotels in Heiloo en Den Bosch.
Heiloo In Heiloo bezochten we het project Vrieswijk. In deze wijk hebben we in opdracht van de gemeente Heiloo oude beplanting omgevormd naar Zorgeloos Groen. Voor de gemeente was dit het derde project met Zorgeloos Groen. Het bijenhotel heeft een mooie plek gekregen tussen het pas aangelegde groen.

Den Bosch
De gemeente Den Bosch heeft op drie locaties pilotprojecten uitgevoerd met Zorgeloos Groen; in de P.C. Hoofstraat in Den Bosch, in de Bakvelstraat in Den Bosch en in de Fuutlaan in Engelen. In de Bakvelstraat en Fuutlaan zijn grote, saaie gazons gedeeltelijk vervangen door uitbundig bloeiende vaste planten. Die zijn ook van belang voor de biodiversiteit in de wijk; ze vormen een goed leefgebied voor insecten.

Plantjesdag en bijenhotel
Op de locatie Fuutlaan heeft De Enk ter afronding van het project een plantjesdag georganiseerd. Samen met de bewoners, die nauw betrokken zijn geweest bij het project, zijn die dag de laatste vaste planten aangebracht. Het bijenhotel maakt het pas aangelegde werk af. Het is tijdens de plantjesdag aangeboden aan de wethouder en projectleider van de gemeente Den Bosch.

Foto: Sandra Peerenboom.