De Enk
De Enk & Prise d’Eau verlengen na 12 jaar wederom hun samenwerking.
2 februari 2022 golf
Op 23 december 2021, exact 12 jaar nadat de eerste samenwerkingsovereenkomst tussen Prise d’Eau en de Enk getekend werd, hebben beide partijen opnieuw hun samenwerking voor de lange termijn vastgelegd.
Al jaren werpt deze samenwerking voor beide partijen zijn vruchten af. De Enk groen & golf zet al haar expertise in om golfbaan Prise d’Eau te verbeteren. Prise d’Eau stelt op haar beurt hun locatie ter beschikking om (vak)technische innovaties uit te testen. Uiteraard doen zich in dit proces op zijn tijd uitdagingen voor, maar door de nauwe samenwerking boeken de bedrijven samen mooie resultaten.  

Zo was golfbaan Prise d’Eau de eerste golfbaan waar de Enk haar maairobots en bodemscanners inzette. Ook de komende tijd gaan beide partijen aan de slag om verbeteringen op de golfbaan te realiseren. Zo worden diverse ‘natte plekken’ in de baan aangepakt, worden de paden structureel verbeterd en wordt de waterdoorlatendheid van de greens aangepakt.  

“De meeste greenkeepers van de Enk werken al jaren op golfbaan Prise d’Eau en kennen de baan en iedere hole op hun duimpje.” Aldus Hedwig Wassing directeur bij Prise d’Eau. “Dankzij hun kennis, expertise en vakmanschap krijgt de baan in elk seizoen de juiste aandacht. Net als bij ons, ligt bij de Enk de focus op lange termijn kwaliteit en is er veel aandacht voor innovatie; Er wordt continu geïnvesteerd in nieuwe technieken en machines. Jaarlijks wordt er in zorgvuldig onderling overleg een jaarplan opgesteld, zodat de benodigde onderhoudsmaatregelen goed afgestemd worden op de activiteitenkalender.” 

“We zijn blij ook de komende jaren met de Enk samen te werken.” Aldus Johan Laurijssen, operationeel manager bij Prise d’Eau. “We werken als collega’s met elkaar, en dat is de beste basis voor het beoogde resultaat.”