De Enk renoveert natuursportvelden bij SV Marum
10 november 2020 Sport
Sportvereniging Marum bereidt zich alvast voor op het komende seizoen. De vereniging heeft volgend jaar een veld minder ter beschikking en daarom krijgen de overgebleven velden een upgrade zodat ze intensiever bespeeld kunnen worden. Begin oktober zijn we gestart met de renovatie van anderhalf veld, een voetbalveld en een trainingsstrook, met natuurgras.

Intensiever gebruik
Op één van de bestaande velden wordt een multifunctioneel centrum gebouwd. Wat overblijft zijn een hoofdveld en trainingsvelden. Die bereiden we voor op intensiever gebruik.  Anderhalf trainingsveld krijgt een toplaagrenovatie en nieuwe drainage. Daarnaast treffen we de voorbereidingen voor veldverlichting. We plaatsen een ballenvanger opnieuw en we verschralen de toplaag met zand zodat er een stabieler veld ontstaat dat intensiever bespeeld kan worden.

Eigen beheer
De renovatie voeren we uit in opdracht van de gemeente Westerkwartier, onder begeleiding van adviesbureau ASC sport & water. Alles wat we doen, van drainage tot uitvlakken, doen we in eigen beheer. We maken gebruik van gespecialiseerde sportveldmachines zoals trekkers op gazonbanden en een drainagemachine die speciaal is samengesteld voor dit werk.

Oude bekende
Het onthaal bij SV Marum was allerhartelijkst. Een paar jaar geleden mochten we er een kunstgrasveldonderbouw aanleggen. Begin oktober zijn we gestart met de werkzaamheden. Als het weer meezit, ronden we ze eind november af.