De Hooge Riet; wonen in een Rijksmonument, omgeven door groen
27 juli 2021 Groen
Een bijzonder project in Ermelo. Daar krijgt voormalig sanatorium De Hooge Riet een nieuwe bestemming. Heijmans gaat het pand verbouwen tot woningen. Wij zorgen voor het voorwerk en de groene afwerking.

Mooiste gebouw van Ermelo
Het wordt een uniek en fraai woonproject. De Hooge Riet is volgens velen het mooiste gebouw van Ermelo. Het in 1939 gebouwde sanatorium heeft veel mooie details zoals glas-in-loodramen, een statig bordes, pergola’s, theekoepels en een vijver met bruggetje. Maar het staat al jaren leeg. Nu krijgen het gebouw én het omliggende park, ontworpen door tuinarchitect Jan Vroon, een nieuwe bestemming. Het pand wordt verbouwd tot woonruimte zodat mensen er kunnen wonen en genieten van een groene omgeving.

Bouwteam
Aannemer Heijmans verbouwt het oorspronkelijke gebouw, dat als Rijksmonument aangemerkt is, tot appartementen. Verder worden er, verspreid door het park, tweelaags terraswoningen en verschillende typen nieuwbouwwoningen gebouwd. Het ontwerp is van H+N+S. Voor de uitvoering heeft Heijmans een bouwteam geformeerd dat bestaat uit Heijmans Vastgoed (opdrachtgever), H+N+S (architect), Drong (ingenieur), Heijmans Infra (aannemer infra) en De Enk groen & golf BV (aannemer tuinen en groenvoorziening). Heijmans koos voor ons vanwege de hoge kwaliteit die onze standaard is in terreininrichting.

Bijzonder wonen
In augustus, september beginnen we met het bouwrijp maken van het perceel. Vervolgens gaat Heijmans de bouw- en verbouwwerkzaamheden uitvoeren. Als die afgerond zijn, gaan wij in 2022 omringende de tuin aanleggen. Veel originele details blijven behouden, ook de monumentale bomen in het park. Zo wordt De Hooge Riet een bijzondere plek om te wonen; centraal gelegen, middenin het groen en met een rijke historie.